Winnaars opleidingsplaats bij Staatsbosbeheer bekend

Staatsbosbeheer

http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel

Jos Harbers, Jacco Heldoorn en Martijn Oosterhout winnen opleidingsplaats bij Staatsbosbeheer

Op zaterdag 6 mei jl. heeft in Zeewolde de landelijke finale plaatsgevonden van de wedstrijd 'Natuurtalent gezocht'. Negen finalisten streden om de hoofdprijs: drie opleidingsplaatens bij Staatsbosbeheer in het leerlingstelsel van Helicon Opleidingen.

De finalisten hebben zaterdag gestreden op vier belangrijke onderdelen van het werk in bos- en natuurterreinen zoals het gebruik van machines en dierenkennis. Ook zijn er gesprekken gevoerd. Na deze 'beproevingen' is Jos Harbes uit Rijssen als beste kandidaat eruit gekomen, op de Tweede plaats Jacco Heldoorn uit Ijsselmuiden en derde Martijn Oosterhout uit Brabant. Jos heeft aan het eind van de dag een uit hout gebeitelde uil in ontvangst mogen nemen, uit handen van Kees Vriesman, algemeen directeur van Staatsbosbeheer. De uil staat symbool voor de gewonnen opleidingsplaats.

Zaterdagochtend vanaf half tien werden de finalisten ontvangen in Zeewolde aan de schuur van Staatsbosbeheer aan de Groenewoudseweg. Om tien uur zijn ze op een zonovergoten dag aan de opdrachten en gesprekken begonnen die roulerend werden uitgevoerd. De hele wedstrijd is in ontspannen sfeer verlopen. Het was ook voor de organisatoren een leerzame dag, zo heeft boswachter André Wels nog een aantal ludieke ideeën overgehouden aan de opdracht waarbij de kandidaten een kabouterpad moesten uitzetten in het bos.

De wedstrijd 'Natuurtalent gezocht' is een initiatief van Staatsbosbeheer en Helicon Opleidingen bedoelt om het werk in bos en natuur te promoten. Deze wedstrijd is gekoppeld aan de 11de editie van de Doe & Kijkdag bij Staatsbosbeheer op tweede paasdag. In Almere, Kuinderbos en Ugchelen vond toen de eerste wedstrijdronde plaats. Uit de 50 deelnemers toen zijn 9 finalisten gekozen. De gewonnen opleidingsplaats biedt geen baangarantie.