Politie Gelderland-Midden

Arnhemse motorrijder gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 12-5-2006 12:19:16

De Glind - Een 20-jarige motorrijder uit Arnhem is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in De Glind. De man had daarbij vermoedelijk botbreuken opgelopen en is na behandeling in het ziekenhuis weer ontslagen. Het ongeval gebeurde omstreeks half zes, toen de Arnhemmer op de Helweg bij het nemen van een bocht de macht over het stuur verloor. De man raakte van de weg en belandde met zijn motor in een naast de weg gelegen sloot. Door een ambulance is de gewonde Arnhemmer naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongens opgepakt na diefstal jas

Publicatiedatum: 12-5-2006 12:18:45

Wageningen - Drie jongens (twee van veertien en één van vijftien) afkomstig uit Wageningen en Rhenen zijn donderdagmiddag door de Wageningse politie aangehouden op verdenking van diefstal. Het trio zou een jas gestolen hebben op een school in die stad. Door een getuige was gezien dat de jas werd weggenomen en in een locker werd gedaan. Daarop werd de conciërge ingeschakeld die het trio apart zette en de politie waarschuwde. Agenten namen de drie knapen mee en voelde hen aan de tand. Twee van hen legden een verklaring af over het gebeuren en zijn na verhoor weer vrijgelaten. Hen hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. De derde, een veertienjarige jongen uit Rhenen, is in verzekering gesteld. De vermiste jas werd later in de locker van een van de drie teruggevonden en aan de gedupeerde teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijzen ingenomen na rijden onder invloed

Publicatiedatum: 12-5-2006 12:18:16

Nijkerk - Door de politie van Nijkerk zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de rijbewijzen in genomen van twee automobilisten nadat ze betrapt waren op het rijden onder invloed. In Hoevelaken betrapten surveillerende agenten omstreeks één uur een 39-jarige man uit Enschede. De man bleek met een promillage van 1,68 achter het stuur te hebben gezeten (ruim drie keer de norm).
In Nijkerk werd rond half twee door passanten bij de politie gemeld dat er op de Ds. Kuypersstraat een auto van de weg was geraakt. Agenten troffen daar even later inderdaad een auto in de sloot aan, zonder bestuurder. Na een onderzoek wisten de agenten een 27-jarige Nijkerk te traceren die ervan verdacht wordt met de auto te hebben gereden. De man werd thuis aangetroffen met een nat pak en bleek ook onder invloed van alcohol. Hij ontkende echter gereden te hebben. Bij de Nijkerker werd een alcoholpromillage gemeten van 1,17. Dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Aangezien tegen de man recentelijk vaker proces-verbaal was opgemaakt voor het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ook ingevorderd. Justitie beslist in beide gevallen over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---