Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

12 mei 2006

Lochem - Diefstallen opgelost

De politie heeft deze week een onderzoek afgesloten naar aanleiding van diefstallen en pogingen tot inbraak bij onder meer horecazaken. De feiten werden gepleegd in februari tot vlak voor de aanhouding van de verdachte. Tijdens het politieonderzoek kwam een 28-jarige Lochemmer in beeld. De man werd op woensdag 03 mei 2006 in de ochtenduren aangehouden. Tijdens het onderzoek legde hij verklaringen af over diefstal van geld uit een meubelzaak; diefstal van een MP-3 speler bij een garagebedrijf; diefstal van geld bij een horeca zaak en enkele inbraakpogingen bij andere horecazaken en van een inbraakpoging in de winkel naast de moskee. Daarnaast bekende de verdachte een fietsdiefstal vanuit de stalling bij het NS Station. Alle zaken waren gepleegd te Lochem. Zijn 21-jarige vriendin kwam enkele malen op uitnodiging aan het politiebureau en werd ook daar als verdachte, over deze zaken, gehoord. In opdracht van de Officier van Justitie te Zutphen werd de verdachte op dinsdag 09 mei 2006 in vrijheid gesteld. Hij kon echter niet van zijn herwonnen vrijheid gaan genieten, want hij werd direct aangehouden voor het uitzitten van enkele maanden vrijheidstraffen voor in het verleden gepleegde feiten. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt en in verband met het onderzoek werd de aanhouding niet eerder bekend gemaakt.

Zutphen - Geld uit winkel verdwenen

Uit een winkel aan de Laarstraat is in de nacht van woensdag donderdag (11/05) een hoeveelheid geld verdwenen. De 48-jarige eigenaar ontdekte donderdagmorgen dat er uit een geldkistje een flink bedrag aan geld is verdwenen. De man deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Twello - Man nog celstraf tegoed

De politie heeft donderdagavond (11/05) in zijn woning in Twello een 35-jarige man aangehouden die nog celstraf tegoed had. De politie hield de man rond 23.00 uur, met de nodige moeite, aan en bracht hem over naar het politiebureau in Apeldoorn waar hij werd opgesloten in een cel. Hij heeft nog veertien dagen celstraf tegoed.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

---- --