Politieberichten Lekstroom

Utrecht, 12-05-2006

Inbraak

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei wisten twee inbrekers te ontkomen.

Rond 01.25 surveilleerden twee motoragenten op de Weg naar de Binnenvaart. Daar zagen zij twee in het zwart geklede mannen lopen. Bij het zien van de politiemensen sprong het tweetal op een motorscooter en ging er vandoor. De politiemensen zetten de achtervolging in. Die leidde over diverse straten en op de Muiderschans reed het tweetal een brandgang in. Daar verloor de scooterbestuurder de macht over het stuur en kwam ten val. De twee verdachten gingen er te voet vandoor. Ondanks een zoektocht met meerdere politiemensen en de inzet van een politiehond werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Het tweetal bleek in een bedrijf aan de Nijverheidsweg te hebben ingebroken. Zij hadden daar al computerapparatuur buiten het pand klaargezet, maar werden toen kennelijk door de politiemensen gestoord. De motorscooter is in beslag genomen en naar de verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Schennispleger

NIEUWEGEIN Op donderdag 11 mei werd een schennispleger aangehouden.

Rond 20.45 uur liepen twee vrouwen op de Passage. Daar zagen zij dat een man zichzelf aan het bevredigen was. Zij waarschuwden de politie en politiemensen stelden een onderzoek in. Daarbij bleek de verdachte te zijn verdwenen.

Rond 21.10 uur zagen de twee vrouwen de verdachte fietsen in de omgeving van City Plaza en gaven dit aan de politie door. Een politieman zag de verdachte, een 32-jarige man uit Nieuwegein, vervolgens op de Noordstedeweg fietsen en hield hem aan. De verdachte is voor verhoor in het politiebureau ingesloten. De twee vrouwen deden aangifte van openbare schennispleging.

Verkeerscontrole

VIANEN De politie heeft op donderdag 11 mei op meerdere plaatsen het verkeer gecontroleerd.

In de middag werd gecontroleerd op de Hagenweg, de Stuartweg en de Lexmondsestraatweg. Op de Hagenweg werden 12 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handenvrij bellen. Op de Stuartweg reden vier automobilisten sneller dan het maximum van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 71 km/u. Tevens werden twee automobilisten bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten. Op de Lexmondsestraatweg werden twee automobilisten bekeurd vanwege de gordel en één voor het niet handenvrij bellen.