Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

12 mei 2006

Apeldoorn - Winkeldieven gepakt

De politie heeft donderdagmorgen (11/05) in een winkel aan de Talingweg een 60-jarig winkeldievegge uit Apeldoorn aangehouden die enkele tijdschriften met een waarde van bijna vijf euro had gestolen. De vrouw werd rond 10.30 uur betrapt en overgedragen aan de politie. Zij had zich eerder aan winkeldiefstal schuldig gemaakt. Een oplettende getuige zag rond 19.40 uur een 44-jarige Apeldoorner een boek stelen in een winkel aan het Operaplein. De politie hield de man aan. De politie maakte in beide gevallen proces-verbaal op.

Apeldoorn - Man verdacht van heling

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (12/05) in de Hoofdstraat een 22-jarige Apeldoorner aangehouden die wordt verdacht van heling. De politie zag de man vrijdagmorgen vroeg rond 04.30 uur slepen met een fiets die op slot zat. In eerste instantie zei hij dat het sleuteltje was verloren maar vervolgens bekende hij de, vrij nieuwe, fiets van een onbekende te hebben gekocht. De politie bracht man en fiets naar het politiebureau en sloot de verdacht op in een cel voor verder onderzoek.

Apeldoorn - Apeldoorner mishandeld en bedreigd

De politie heeft donderdagavond (11/05) op het politiebureau een 41-jarige Apeldoorner aangehouden die een 67-jarige plaatsgenoot had mishandeld en bedreigd. De politie hield de man rond 20.30 uur aan nadat hij een half uur eerder op de Homerusstraat zijn plaatsgenoot had mishandeld. De politie ging na aanleiding van de melding naar de woning maar trof hem niet thuis. De man meldde zich later op het politiebureau waar hij werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man blijkbaar de buurt aan het terroriseren is. De politie sloot de man voor verder onderzoek op in een cel.

Apeldoorn - Jongelui na vuurtje stoken aangehouden

De politie heeft donderdagavond (11/05) op de Oude Beekbergerweg vijf jongens in de leeftijd van 12 tot 17 jaar aangehouden. Het vijftal, afkomstig uit Apeldoorn, had brand gesticht bij een school. De politie zag rond 19.55 uur dat een omwonende een brandje aan het blussen was en de politie trof in de buurt de vijf knapen aan die het stichten van het brandje bekenden. Er waren takken, struiken en bladeren in brand gestoken. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Meer dan honderd bestuurders in de fout

Ruim honderd bestuurders gingen donderdagmiddag- en avond tijdens op diverse locaties tijdens een zogeheten "actie blauw verven" in de fout. De teams zuid-west en zuid-oost van de politie hielden de controle in een deel van de Maten, Klarenbeek, de Rivierenbuurt en in Hoenderloo. Zo droegen vierendertig automobilisten geen gordel, werd er vier keer door het rode verkeerslicht gereden, 27 keer werd er sneller gereden dan is toegestaan en dertien keer had een bestuurder geen rijbewijs bij zich.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --