Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 mei 2006

Politie houdt slachtoffer van vechtpartij aan

Almelo

De politie kreeg op donderdag 11 mei om 22.30 uur een melding van een grote vechtpartij op de Rembrandtlaan in Almelo. Politieagenten troffen op de hoek met de Frans Halsstraat een 16 jarige jongen uit Wapenveld aan. De jongen vertelde dat hij zonder aanleiding door een groep van 20 jongens was belaagd. Hij was van de fiets getrokken en mishandeld.

Door de politieagenten werd een onderzoek ingesteld. Op aanwijzing van het slachtoffer en een getuige werden drie jongens aangesproken en naar hun identiteit gevraagd. De Almeloërs van 17, 18 en 22 jaar weigerden mee te werken en werden aangehouden. Het drietal gedroeg zich agressief en beledigend tegenover de politieagenten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het 16 jarige slachtoffer werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Enige tijd later hielden politieagenten hem aan. Onderzoek had uitgewezen dat de jongen niet teruggekeerd was van verlof. De jongen ging volledig door het lint en bespuugde een politieagent. De jongen werd na behandeling opgesloten in een politiecel. Hier bedreigde hij drie politieagenten met de dood. Ook tegen de 16 jarige zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-059574)

Politie houdt bij drugscontrole dealer aan

Nijverdal

De politie heeft op donderdagavond 11 mei gecontroleerd op drugsoverlast op de Vildersveenweg in Nijverdal. Deze controle vond plaats naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. De politie trof op een grasveld op de Vildersveenweg een groep jongeren aan. De tien Nijverdalse jongeren, meisjes en jongens tussen de 15 en 23 jaar, werden gecontroleerd op drugs. Bij drie jongens troffen de politieagenten zakjes weed aan. De dealer, een 36 jarige Nijverdaller, werd in de loop van de avond aangehouden. Politieagenten hadden hem die avond bij de groep gezien. Toen hij de agenten zag ging hij er vandoor. De dealer had ruim 60 gram weed in zijn bezit en bekende drugs te hebben verkocht aan de groep jongeren. De 36 jarige verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Hem zal het voorhanden hebben en het verkopen van softdrugs aan jongeren ten laste worden gelegd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-059504)

Politie houdt vier verdachten van vechtpartij aan

Almelo

In verband met een vechtpartij op donderdag 11 mei om 16.00 uur werd de komst van de politie verzocht in de Havenpassage in Almelo. Een 17 jarige jongen uit Markelo was zonder duidelijke aanleiding in elkaar geslagen door vier mannen. De mannen waren langs het slachtoffer gelopen en spraken de jongen aan. Volgens de vier had de jongen hen aangekeken. Twee van de vier liepen op het slachtoffer af en sloegen hem in elkaar. De twee anderen bemoeiden zich er even later mee en hielden het slachtoffer vast. De vier Almeloërs van 26, 29, 48 en 70 jaar werden aangehouden en voor verhoor opgesloten. In het kader van het onderzoek zijn de 26 jarige en de 29 jarige in verzekering gesteld. Het 17 jarige slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. (06-059369)

Lokaalvredebreuk en vernieling

Enschede

De politie hield op donderdag 11 mei een 36 jarige Enschedeër twee maal aan. De eerste keer was om 10.30 uur wegens lokaalvredebreuk bij een gemeentelijke instelling aan de Molenstraat in Enschede. De 36 jarige was het niet eens met een daar genomen beslissing en weigerde vervolgens het pand te verlaten. Ook na vordering door de politie bleef de man bij zijn weigering, waarop de agenten hem aanhielden wegens lokaalvredebreuk. Nadat de verachte hierover een verklaring had afgelegd kon hij met een dagvaarding het bureau weer verlaten. Kort daarna werd gemeld dat de 36 jarige tijdens zijn opsluiting een celdeur had vernield, waarop de politie hem die dag om 16.50 uur opnieuw aanhield, dit maal wegens vernieling. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg een tweede dagvaarding uitgereikt. (06-059127/059409)

Aanhoudingen wegens mishandeling

Enschede

Op maandag 8 mei werd om 20.00 uur een mishandeling gemeld door een 12 jarige Enschedese. Zij was diezelfde dag 's ochtends in gezelschap van een 13 jarige Enschedese vriendin op weg naar school, toen zij werd opgewacht door een 13 jarige Enschedese medescholiere op de Oosterstraat in Enschede. Deze 13 jarige greep de 12 jarige vast en sloeg op haar in en beledigde haar daarbij. Na de mishandeling mocht de 12 jarige verder fietsen. De politie hield de 13 jarige verdachte op woensdag 10 mei aan wegens mishandeling en belediging. In overleg met justitie is de 13 jarige in verzekering gesteld om te worden voorgeleid en opgesloten. Op donderdag 11 mei hield de politie de 13 jarige vriendin van de 12 jarige eveneens aan, wegens medeplichtigheid aan mishandeling. Uit het ingestelde onderzoek bleek namelijk dat deze 'vriendin' de mishandeling samen met de andere 13 jarige verdachte had opgezet. Deze 'vriendin' kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-057925)

Verkeersongevallen

Scootmobiel te water

Denekamp

Bij de politie werd op donderdag 11 mei om 16.15 uur een ongeval gemeld aan de Brandehofweg in Denekamp, waarbij een scootmobiel in het kanaal was gereden. Bij de komst van de politie was de bestuurster, een 54 jarige vrouw uit Denekamp, al weer op de kant. Zij was daarbij geholpen door passanten. De 54 jarige had met haar scootmobiel over het fietspad gereden in de richting van het industrieterrein toen haar 3 jongens in de leeftijd van 7 a 8 jaar op het fietspad tegemoet kwamen lopen. Een van de jongens, een 8 jarige Denekamper, lette niet goed op en kwam daardoor in botsing met de scootmobiel. De 54 jarige week daarna uit, helaas richting het kanaal, met genoemd gevolg. De jongens renden daarop hevig geschrokken naar huis. De vrouw had letsel opgelopen en is met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (06-059430)

Fietssters gewond bij aanrijdingen

Hengelo

Op donderdag 11 mei raakten bij twee soortgelijke aanrijdingen twee fietsers gewond. Om 17.37 uur raakte op de T-splitsing PC Hooftlaan/Lupinestraat in Hengelo een 80 jarige Hengelose vrouw gewond. De 80 jarige fietste op het parallel fietspad van de PC Hooftlaan en wilde bij de splitsing links afslaan, de Lupinestraat in. Bij het oversteken van de rijbaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links over de PC Hoofstraat naderende auto, bestuurd door een 30 jarige Amsterdammer. De 80 jarige kwam op de motorkap van de auto terecht. Ze werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (06-059475)

Om 23.41 uur reed een 19 jarige Hengeloër met zijn fiets over het fietspad van de Oldenzaalsestraat in Hengelo, in de richting Oldenzaal. Bij de kruising met de Deurningerstraat wilde hij links af slaan en verleende geen voorrang aan een in dezelfde richting rijdende auto, bestuurd door een 41 jarige Hengeloër. De 19 jarige werd geschept door de auto en werd met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. (06-059589) De politie maakt in beide aanrijdingen proces-verbaal op.

Eenzijdig verkeersongeval

Borne

Op donderdag 11 mei vond om 22.43 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Bornerbroeksestraat in Hengelo. Een 35 jarige Enschedese reed met haar auto over genoemde weg toen ze volgens haar zeggen moest uitwijken voor een overstekende ree. Door de stuurcorrectie kwam ze met haar auto in de rechterberm terecht en verloor de controle over het overtuig. De auto ramde een boom en kwam vervolgens in een droge sloot tot stilstand. De 35 jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De auto is zwaar beschadigd afgesleept. (06-059582)

Auto tegen abri

Almelo

Een 54 jarige Almelose reed op donderdag 11 mei om 18.36 uur met haar auto over de Weezebeeksingel in Almelo. Toen haar aandacht even werd afgeleid door een omvallende tas boodschappen, raakte de 54 jarige de macht over het stuur kwijt en reed rechts de stoeprand op om vervolgens tegen een abri (overdekte bushalte) tot stilstand te komen. Daarbij werd de abri geheel vernield. De 54 jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De auto moest worden weggesleept. (06-059479)

Motorrijder gewond na val

Haarle gemeente Hellendoorn

Op donderdag 11 mei reed om 13.55 uur een 20 jarige man uit Haarle met een vrachtauto over de Schippersweg in Haarle. Op de kruising met de Tunnelweg reed de 20 jarige chauffeur de Tunnelweg op en verleende geen voorrang aan een voor hem van links naderende motorrijder, een 45 jarige man uit Vroomshoop. De motorrijder remde om een aanrijding te voorkomen, maar kwam daardoor te vallen. De motorrijder raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-059343)

Motorrijder door remfout onderuit

Rijssen

Op donderdag 11 mei om 21.00 uur werd bij de politie een ongeval gemeld op de Markeloseweg in Rijssen. Een 48 jarige motorrijder uit Wierden raakte gewond. De motorrijder reed als vijfde bestuurder in een rij van zes. Voor hem reden drie auto's en twee motoren. De eerste auto sloeg ter hoogte van de Singelweg abrupt linksaf. De twee automobilisten en motorrijder die voor hem reden remden en kwamen tot stilstand. De 48 jarige motorrijder schrok hiervan. Hij trok te hard aan zijn voorrem en kwam ten val. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-059535)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --