Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

12/5/2006 - Gouverneur Frissen bezoekt Voerendaal

Op woensdagochtend 3 mei jl. bracht Gouverneur L. Frissen een ambtsbezoek aan de gemeente Voerendaal. Bij zijn ontvangst in de trouwzaal van het gemeentehuis maakte hij kennis met de raad en het college van burgemeester en wethouders. Enkele leden van de gemeenteraad verzorgden een presentatie over de strategische toekomstvisie van de Gemeente Voerendaal waarover uitgebreid gediscussieerd werd met de gouverneur.

Aansluitend was er met het college en de Gouverneur een rondrit door de gemeente Voerendaal. In het Hoenshuis werd het programma voortgezet. De projecten met betrekking tot de ontwikkeling Kunderhuis, het Leefbaarheidsproject Ubachsberg en de Revitalisering van het Drossaert de Limpensplein te Klimmen, werden respectievelijk door de wethouders Bressers, Winthagen-Bock en Franssen-Muijtens toegelicht.

Op zijn weblog geeft de gouverneur zijn eigen reactie op het bezoek aan de gemeente Voerendaal. Hier zegt hij onder andere:

Ook de toeristische ontwikkeling van Voerendaal biedt kansen te over dankzij het typische landschap, de vele kastelen en een prachtige parkachtige omgeving. Voerendaal is hiermee een etalage van Parkstad en een fantastische entree naar het Heuvelland. Het feit dat we vergaderen in het Hoenshuis stimuleert mijn vrouw Resie en mij om hier in het weekend terug te komen.