Barco


Barco breekt door in architectuurmarkt met eerste permanente LED installatie op de gevel van een gebouw Kortrijk, België, 12 mei 2006 Barco, pionier op het vlak van creatieve LED technologie, kondigt de eerste permanente LED installatie op de gevel van een gebouw aan. Op het imposante UNIQA gebouw in Wenen, Oostenrijk, dat uit 20 verdiepingen bestaat, werden 45.000 LED blokjes gemonteerd die een oppervlakte van maar liefst 7000 vierkante meter bedekken. De LED blokjes, vastgemaakt aan de profielen tussen de venstervlakken, brengen het gebouw tot leven en maken het tot één van de meest opvallende torens in Wenen.

Ontworpen door de verlichtingsontwerpers 'Licht Kunst Licht', is de installatie een prachtig voorbeeld van hoe LED creatief gebruikt kan worden om gebouwen om te vormen en als duidelijke oriëntatiepunten te identificeren. 'Licht Kunst Licht' beschouwt verlichtingsontwerp als een integraal onderdeel van architectuur, waarbij de nadruk wordt gelegd op het effect op ruimtelijke kwaliteit in tegenstelling tot het beklemtonen van de formele gedaante van de verlichting. De beeldinhoud, die speciaal voor UNIQA gemaakt werd, brengt het gebouw s nachts tot leven en verzekert dat UNIQA door iedereen in Wenen wordt opgemerkt.

De LED oplossing bestaat uit Barcos MIPIX en werd vastgemaakt in een speciaal omhulsel dat IP65 gecertifieerd is. Er zijn 2.800 MIPIX stroken die elk 1,3 meter lang zijn en aan de uiteinden aan elkaar werden vastgemaakt zodat in totaal 1.400 aparte stroken worden verkregen van elk 2,6 meter lang.

Barco werd niet alleen omwille van zijn innovatieve productontwerp en zijn productkwaliteit gekozen, maar ook omdat het mogelijk was de installatie in amper 5 weken tijd te voltooien. De installatie stelde het Barco team voor een aantal unieke uitdagingen die moesten worden overwonnen. Geen enkele kabel mocht van buiten naar binnen in het gebouw lopen, behalve via het dak. In combinatie met de extreem korte tijdspanne waarbinnen de installatie moest gebeuren, was dit voor het team een ongewoon scenario, dat tot grote voldoening van de klant toch werd verwezenlijkt. Barco is er trots op te kunnen beantwoorden aan de behoeften van de klant en de verwachtingen zelfs te overtreffen, zoals bij UNIQA het geval was.

De beeldinhoud die op de LED wall zal worden getoond, is een videobestand dat 'Licht Kunst Licht' specifiek voor UNIQA heeft ontworpen.

De UNIQA toren is een nieuw oriëntatiepunt voor de stad Wenen. Zijn duidelijke silhouet is een architecturaal oriëntatiepunt dat gelegen is aan het begin van de bekende Ringstrabe en een schakel vormt tussen het centrum van de stad Wenen en de historisch belangrijke Praterstrabe. De unieke LED installatie ondersteunt de expressieve architectuur van de hoofdzetel van UNIQA. De ontvankelijke wereld van beelden met abstracte en specifieke motieven brengt de grote glaspartijen van de UNIQA toren echt tot leven, zegt Ernst Morgenbesser, project manager van de UNIQA toren.

Stephan Paridaen, President van Barcos Media & Entertainment divisie, verklaarde: Dit is echt een fantastische en unieke installatie. Het UNIQA gebouw duidt het begin aan van de recentste evolutie in LED technologie, van videomuren tot creatief architecturaal visueel ontwerp.

Over UNIQA verzekeringen
Als onderdeel van het overkoepelende, beursgenoteerde bedrijf UNIQA Versicherungen AG, beheert UNIQA meer dan 70 dochterondernemingen. Meer dan 12.500 mensen zijn tewerkgesteld in Oostenrijk en vijftien Centraal- en Oost-Europese landen Italië, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Polen, Hongarije, Bosnië en Herzegovina, de Tsjechische Republiek, Slowakije, Kroatië, Slovenië, Roemenië, Bulgarije en Oekraïne, alsook Servië in de meest uiteenlopende verzekeringactiviteiten en verkoopskanalen. In Oostenrijk is UNIQA de grootste verzekeringsgroep.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost Azië.
Voor het boekjaar 2005 zette Barco een netto omzet neer van 712,0 miljoen euro.
De gewone aandelen van Barco zijn genoteerd op Brussels/Euronext. Barco maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150. Informatie over de aandelen is te verkrijgen op Bloomberg onder het symbool BAR BB en op Reuters onder BARBt.BR.

© Copyright 2006 Barco Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

Contacts

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com