Vereniging Nederlandse Gemeenten

Uitnodiging voor regionale bijeenkomsten over omgevingsvergunning

Om gemeenten op weg te helpen bij de voorbereiding op de omgevingsvergunning organiseert de VNG zeven voorlichtings- en discussiebijeenkomsten. Wij doen dit samen met het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieubeheer (VROM).

De omgevingsvergunning heeft grote gevolgen voor gemeenten. Naar verwachting gaan gemeenten vanaf 1 januari 2008 met de omgevingsvergunning werken. Het lijkt nog ver weg, maar voor u het weet moet u aan de slag met die ene aanvraag bij dat ene loket met die ene geïntegreerde vergunning voor bouwen, wonen monumenten, ruimte, natuur en milieu. Op de bijeenkomsten informeren we u over wat u als gemeente kunt doen om in 2008 goed van start te gaan.

Wat komt er aan de orde tijdens de bijeenkomsten? * Wat is er voor nodig om op 1 januari 2008 een omgevingsvergunning te kunnen verlenen? * Hoe kan ik de backoffice van mijn organisatie daarop voorbereiden? * Wanneer is de provincie bevoegd gezag? * Wat regelt de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht precies?

Op deze en nog evel meer vragen gaan we uitgebreid in. En vanzelfsprekend komen ook úw vragen aan bod. Essentieel onderdeel van het programma is ook het delen van ervaringen uit de praktijk. Enkele gemeenten doen al geruime tijd ervaring op met de praktische toepassing van de omgevingsvergunning. Een vertegenwoordiger van een pilotgemeente uit de regio zal zijn ervaringen met u delen.

Voor wie? Alle gemeentelijke medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van vergunningverlening en handhaving. In het bijzonder juristen, projectleiders omgevingsvergunning, medewerkers wonen, bouwen, milieu, ruimtelijke ordening, ICT, toezicht en handhaving, monumenten, archeologie en brandweer.

Waar en wanneer? 31 mei, Eindhoven 15 juni, Maastricht 20 juni, Zwolle 21 juni, Middelburg 22 of 28 juni, Den Haag (exacte datum volgt nog) 6 juli, Ede

Kosten? Deelname is gratis. Bij verhindering kan een plaatsvervanger uw plaats innemen.

Programma en aanmelding U kunt zich vanaf maandag 15 mei inschrijven via de congreskalender op de website van het Congres- en Studiecentrum VNG: www.cs-vng.nl.

Wij hopen u te zien op één van onze bijeenkomsten!

* VNG-net dossier 'Omgevingsvergunning' * Kennisplein Omgevingsvergunning

geactualiseerd op: 12 mei 2006