Politieberichten Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht, 12-05-2006

Rijke inbreker

NIGTEVECHT In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei werd een rijke inbreker aangehouden.

Rond 04.50 uur werd de bewoner van een woning aan de Vreelandseweg wakker. Hij stapte uit bed en liep naar beneden. Daar zag hij dat een man aan de buitenzijde van zijn woning voor het keukenraam staan. De verdachte ging er daarop vandoor en de bewoner waarschuwde de politie.

Politiemensen stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij een man vanaf de Vreelandseweg de Kanaaldijk Oost oprennen. Politiemensen zetten de achtervolging, daarbij liet de verdachte meerdere inbrekersgereedschappen vallen. Vervolgens werd de verdachte aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. De verdachte weigerde zijn personalia op te geven. Bij zijn fouillering werd bijna dertienduizend euro aan contant geld aangetroffen. Dit werd in beslag genomen.

De verdachte bleek geprobeerd te hebben bij de woning aan de Vreelandseweg in te breken, maar was nog niet in de woning geweest. De politie zet het onderzoek naar de verdachte en de herkomst van het geld voort.

Stomdronken

MAARSSEN Op donderdag 11 mei bleek een automobilist wel heel erg in de olie te zijn.

Rond 22.00 uur zag een motorrijder (geen politie) een automobilist in Maarssen rijden. De automobilist viel op doordat hij al slingerend de hele wegbreedte nodig had en af en toe zelfs de berm meenam. De automobilist nam een rotonde op de kortste manier: rechtdoor. Gezien het zeer gevaarlijke verkeersgedrag van de verdachte besloot de motorrijder te proberen de automobilist te laten stoppen en dat lukte. Vervolgens trok de motorrijder de autosleutels uit het contactslot en waarschuwde de politie.

Politiemensen constateerden dat de automobilist, een 28-jarige man uit Utrecht, inderdaad rondom dronken was. Hij bleek niet in staat een blaastest af te leggen en werd aangehouden.

Ook in het politiebureau bleek de verdachte te zwaar onder invloed van alcohol te zijn om een ademanalyse af te kunnen leggen. Ter bepaling van de hoeveelheid alcohol is daarom een bloedproef bij hem afgenomen. De uitkomst daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Geslotenverklaring

WOERDEN De politie heeft op donderdagmiddag 11 mei gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Cattenbroekerdijk. Elf automobilisten negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.