Politie op avontuur in de woestijn: Desert-Cops

Triple media

Persbericht

Politie op avontuur in de woestijn: Desert-Cops

In konvooi vanuit Den-Haag door woestijn naar Gambia.

Den-Haag- 12 mei 2006, Liefst vijfendertig agenten vertrekken op 21 oktober aanstaande om exact 10.00 uur met tien auto's en vijftien motoren vanuit het politie hoofdbureau te Haaglanden, naar Gambia. De tot 'Desert-Cops' benoemde dienders zullen er, met behulp van de stichting ' Riders for Health ', zorg voor gaan dragen dat de voertuigen in Gambia worden geschonken aan artsen. Met deze voertuigen kunnen deze artsen de benodigde medische hulp gaan verlenen aan de bevolking van o.a. Gambia.

Een spectaculaire onderneming die als grap begon bij de agenten en initiatiefnemers Frank Eijkhout en Stephan Moerkerken. 'Eerst wilden we meedoen aan de Barrelrace. Daarna echter dachten we, we moeten daar niet heen met barrels maar met auto's en motoren die we in Gambia kunnen achterlaten en waar artsen en medische instanties hun voordeel mee kunnen doen!' aldus Frank Eijkhout. 'Het is een enorme operatie geworden waarin alles geregeld moet worden. Iedereen moet medisch en technisch voorbereid zijn. Alles moet kloppen, anders kun je hier niet aan beginnen' zo meldt mede-initiatiefnemer Stephan Moerkerken.

Op één auto na zijn alle voertuigen compleet. 'We zijn nog op zoek naar één auto die geschikt is voor zwaarder terrein. Net als de andere voertuigen, knappen we die zelf op en vindt de wagen een heel goede bestemming. Ook voor sponsoring is nog ruimte. We willen alles er uithalen wat erin zit en daar is veel voor nodig. Maar door de vele publicititeit die we nu al krijgen en uiteraard ook de doelstelling, is dit voor sponsoren een interessant traject en hebben we er goede hoop op dat we alle targets, waaronder een verslag op televisie, halen!', aldus de organisatie.

Einde bericht