Gemeente Gennep


12-05-2006 - Privatisering sportvelden Het college van B & W heeft besloten om met een privatiseringsvoorstel naar de gemeenteraad te gaan.
Het gaat om de privatisering van de sportvelden van SV Vitesse `08, R.K.O.S.V. Achates en V.V. Heijen. Deze sportvelden zijn in beheer van de gemeente Gennep en worden door de verenigingen gehuurd. Er is in 2002 door de toenmalige raad uitgesproken dat het toen al jaren durende privatiseringsproces afgesloten wordt. Toen hadden deze drie verenigingen uitgesproken niet te willen privatiseren op basis van de vastgestelde uitgangspunten waarbij de hoogte van de exploitatiebijdrage van de gemeente als belangrijkste belemmering ervaren werd.
Vanaf 2002 is de huur van de sportverenigingen gefaseerd verhoogd om een beter evenwicht te brengen tussen wat binnensportverenigingen en buitensportverenigingen moeten bijdragen in de gemeentelijke kosten van de sportaccommodaties.

In 2004 hebben VV Heijen en Vitesse aangegeven dat ze alsnog willen privatiseren op basis van de in 2002 vastgestelde uitgangspunten. In 2005 heeft Achates ook deze wens geuit.

In 2005 is de gemeente gestart met onderzoek te doen naar de kosten voor het noodzakelijke achterstallige onderhoud. Bij de overdracht voor de privatisering wordt het sportcomplex overgedragen zonder dat sprake is van achterstallig onderhoud.

Met het voorstel dat de raad gaat behandelen is een totaalbedrag van EUR 400.000,- gemoeid dat in een aantal jaren gefaseerd uitgegeven wordt om de voetbalvelden en gebouwen een zodanige onderhoudsbeurt te geven dat ze weer jaren meekunnen.

Tussen het collegebesluit en de raadsbehandeling zullen de verenigingen het besluit moeten nemen dat ze akkoord gaan met de voorstellen die in een overeenkomst zijn vervat. In de raadsvergadering van 26 juni zal het raadsvoorstel behandeld worden.