Certificering speelautomaten naar NMi

Nmi/kema

PERSBERICHT
12 mei 2006

Certificering speelautomaten naar NMi
Noodzakelijke groei in internationale kansspelbranche grootste drijfveer bij overname

Nederlands Meetinstituut (NMi) en KEMA zijn beide al jaren actief op de kansspelmarkt. Deze markt internationaliseert in snel tempo doordat steeds meer landen hun grenzen open stellen voor private testinstituten. Om een rol van betekenis te blijven spelen en te groeien naar een positie in de top drie van de wereld, is een grote inspanning nodig. De kansspelactiviteiten van NMi en KEMA bieden tezamen de juiste omvang en mogelijkheden om een dergelijke stap te maken. NMi neemt daarom de certificering van kansspelautomaten van KEMA over, terugwerkend per 1 mei 2006.

Nummer één-positie
De kansspelmarkt kenmerkt zich door grote dynamiek met een toenemend aantal landen die opengaan voor commerciële certificatie-instituten. Deze ontwikkeling zet de komende jaren door, waarbij ook landen buiten Europa tot de markt gerekend worden. Zowel NMi als KEMA investeerden telkens weer in het verkrijgen van acceptatie in de nieuwe kansspellanden. De twee sterkste spelers in de markt zijn niet-Europees. Juist daarom ziet de Europese kansspelbranche graag minimaal één sterke internationale speler van Europese origine.
Door de overname is de nummer één-positie in Europa een feit. De overgang betreft uitsluitend de certificering van de kansspelautomaten. Er blijft een tweede laboratorium in Arnhem. Alle betrokken (7) medewerkers gaan over naar NMi.

Groei
De samenvoeging is geen einddoel maar eerder een nieuwe start. In de nieuwe situatie is sprake van een significante omvang van ongeveer 15 medewerkers met een totale omzet van bijna 2 miljoen Euro. Met deze omvang ligt de uitbreiding van eigen locaties in Zuid Europa op korte termijn voor de hand. Voor de middellange termijn ligt de focus ook buiten Europa in die regios waar een vrije testmarkt voor speelautomaten ontstaat.

KEMA
KEMA is een adviesbureau voor de energiewereld en gespecialiseerd in hoogwaardige technologische consultancy en testen en certificeren. Het bedrijf werkt met 1.400 medewerkers vanuit 20 landen wereldwijd. Meer informatie op www.kema.com of bij Carlo van der Borgt, T +31 26 3 56 33 22 of carlo.vanderborgt@kema.com

NMi
Nederlands Meetinstituut B.V. (NMi B.V.) is een kennisintensieve organisatie gericht op wetenschappelijke en wettelijke metrologie en kansspelen. NMi Certin is een werkmaatschappij van Nederlands Meetinstituut B.V., die zich volledig toelegt op het keuren, testen, certificeren en kalibreren van kansspelen en meetmiddelen. De klantenkring van NMi Certin is sterk internationaal, met de nadruk op Europa en Azië. Bij NMi B.V. werken 270 medewerkers en de omzet bedraagt 32 miljoen Euro. Meer informatie is te vinden op www.nmi.nl, of telefonisch bij Pauline Huijzer, Marketing & Communicatie via T +31 78 633 2361 of phuijzer@nmi.nl

/////