Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Europese aanbesteding Het Vledder Meppel stap verder (12-5-2006)

De Gemeenteraad van Meppel is 11 mei overgegaan tot voorlopige gunning van het project Het Vledder aan Johan Matser/TBI uit Hilversum.

De Gemeente Meppel wil Het Vledder, een gebied nabij het centrum van Meppel, overdragen aan een ontwikkelaar, die opdracht krijgt het gebied te ontwikkelen. Het werk dient uiterlijk medio 2011 geheel gereed en opgeleverd te zijn. Gegadigden konden zich in januari melden. De voorlopige gunning volgt op een kwalitatieve toetsing en inschrijving door 5 geselecteerde ontwikkelaars.

Na de voorlopige gunning gaat een bezwaartermijn in. Zodra deze, bij Europese aanbesteding voorgeschreven, procedure is afgesloten volgt een definitieve gunning. Dan kan het plan voor Het Vledder worden gepresenteerd. Burgemeester & Wethouders kunnen dan ook omwonenden op de hoogte stellen van de plannen en procedures.

Bij de keuze voor de voorlopige gunning is de stedenbouwkundige visie* die in maart 2005 door de Raad is vastgesteld het uitgangspunt geweest. In die visie, die inmiddels is uitgewerkt in een voorontwerp bestemmingsplan, een beeldkwaliteitplan en een nota van uitgangspunten, wordt gestreefd naar een maximale bouwkwaliteit.


* Stedenbouwkundige visie Het Vledder 2005 in het kort

Het Vledder wordt een levendig gebied met een aantrekkelijk woonklimaat, dat goed aansluit bij het centrum van Meppel. De visie gaat uit van sloop van de markthallen, de sporthal, het voormalig kantoor van Yarden en een deel van het voormalig gasfabriekterrein.

Fietsers en wandelaars worden veilig over Het Vledder geleid en er komt een aantrekkelijke aansluiting op de Gasgracht. Er worden in een garage openbare parkeerplaatsen gerealiseerd, naast private plekken bij woningen.

Er wordt uitgegaan van toevoeging van: detailhandel (uitbreiding van de bestaande en ruimte voor een nieuwe supermarkt), een bioscoop, 175 woningen/appartementen, horeca en een hotel.