Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Inschrijving Jeugdclubcompetitie 2006-2007

De inschrijving voor de KNSB-Jeugdclubcompetitie 2006-2007 is deze week geopend. Tot 15 juni 2006 kunnen de geplaatste teams zich aanmelden middels de daartoe bestemde inschrijfformulieren ( zie http://www.schaakbond.nl/comp/0607/nieuws/jccnieuws1.htm). De secretarissen van de gerechtigde verenigingen en de regionale jeugdleiders hebben een pakket inschrijfformulieren daarvoor ontvangen.

Komend seizoen zal de KNSB-Jeugdclubcompetitie er in de jongste groepen anders uitzien dan andere jaren. Op advies van de landelijke Commissie Jeugdschaak en de regionale jeugdleiders zijn de C en D categorie uitgebreid van 16 naar 24 teams. Ook het speelsysteem is aangepast. De C teams gaan 8 ronden volgens het Zwitserse systeem verdeeld over 4 speeldagen spelen, de D teams 9 ronden Zwitsers verdeeld over 3 speeldagen. De A groepen speelden al 8 ronden Zwitsers. De inschrijfgelden per categorie zijn tevens aangepast aan het aantal speeldagen.

De extra plaatsen worden toegekend volgens een afgesproken verdeelsleutel. Zowel het bereiken van de halve finale in het huidige seizoen (vanaf komend seizoen het behalen van de laatste acht), alsmede het gemiddelde aantal deelnemende teams in de regionale voorronden van de drie seizoenen ervoor, zijn meegenomen in de verdeelsleutel. Voor 2006-2007 levert dit de volgende verdeling:

C-categorie
SGA, NBSB: 3 teams
NOSBO, SBO, OSBO, SGS, LeiSB, HSB en RSB: 2 teams FSB, NHSB, ZSB en LiSB: 1 team

D-categorie
SGS, RSB: 3 teams
NOSBO, SBO, OSBO, SGA, NHSB, LeiSB en NBSB: 2 teams FSB, HSB, ZSB en LiSB: 1 team

Degradanten Promotieklasse A
De Commissie Jeugdschaak heeft op verzoek van de regionale bonden tevens besloten om gedegradeerde teams uit de Promotieklasse A een extra mogelijkheid te geven om het seizoen erop wederom in de Promotieklasse A uit te komen. Aan alle regionale bonden zal worden gevraagd deze mogelijkheid in te passen vanaf volgend seizoen. De extra mogelijkheid kan inhouden dat gedegradeerde teams uit de Promotieklasse A vanaf januari een plaats krijgen in de regionale jeugdcompetitie van de betreffende bond of dat aan het einde van het seizoen aparte promotie/degradatiewedstrijden voor plaatsen in de Promotieklasse A worden gespeeld tussen de regionale kampioen en gedegradeerde teams uit de Promotieklasse.

---

Surinaamse Olympiadeteam speelt tegen Almere

Het Surinaamse Olympiadeteam verblijft onderweg naar de Schaakolympiade in Turijn enkele dagen in Nederland. Van die gelegenheid wordt gebruik gemaakt om een wedstrijd te spelen tegen een selectie van de Schaakvereniging Almere. Het contact kwam min of meer toevallig tot stand. Een kennis van de Surinaamse schakers woont in Almere en nam contact op met de plaatselijke vereniging. Daarna was de wedstrijd snel geregeld. Almere beschikt over enkele goede spelers die ongeveer dezelfde rating hebben als de Surinaamse schakers.

De wedstrijd vindt plaats op vrijdagavond 19 mei. Er wordt gespeeld vanaf 20.00 uur in Buurtcentrum 't Kardoes, J.G. Suurhoffstraat 45. Meer informatie is te vinden op
http://www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/article533280.ece.
---