Kasenna stelt Kumar Shah aan als Chief Executive Officer

Kasenna, inc.

Kasenna stelt Kumar Shah aan als Chief Executive Officer

SUNNYVALE, California, May 12 /PRNewswire/ --


- Oude rot in het vak om de expansie van het bedrijf op de IPTV markt te leiden

Kasenna, The IPTV Company (TM), een toonaangevende provider van video-on-demand (VOD), ook bekend als keuze-TV, en MPEG-4 IPTV ready applicaties voor Triple Play services via breedbandnetwerken, heeft vandaag bekendgemaakt dat Kumar Shah per direct is aangesteld als CEO. Shah volgt de industriële visionair Mark Gray op, die aanblijft als voorzitter en zich bezig blijft houden met het ontwikkelen van wereldwijde strategische samenwerkingsverbanden.

Mr. Shah is een oude rot in het vak met meer dan 20 jaar ervaring in business, marketing en sales management en werd door de bestuursleden van Kasenna aangetrokken van US Venture Partners, waar hij entrepreneur-in residence (EIR) was. Daarvoor was mr. Shah betrokken bij een aantal met venture capital gefinancierde startende bedrijven als President & CEO van Occam Networks (OTC: OCNW). Daarvoor bekleedde hij de functie van Chief Marketing Officer bij AccesLan Communications, dat werd overgenomen door Advanced Fibre Communications, die op zijn beurt kort daarvoor was overgenomen door Tellabs.

"Met onze ijzersterke en in de praktijk uitgeteste VOD-server, ons innovatieve LivingRoom Middleware Platform en in de industrie toonaangevende ViewNow Content Aggregation en Management business heeft Kasenna een duidelijk aantoonbare leidende positie verworven op het gebied van technologie en producten voor de IPTV markt", zei Kumar. "Ik ben heel erg blij dat ik op dit cruciale moment voor Kasenna en voor de IPTV markt in dienst treed. Ik kijk er naar uit om ons product en onze leidende positie op de technologiemarkt op te verheffen tot een mondiale leidende positie op de IPTV markt".

"Het bestuur van Kasenna is verheugd over het feit dat Kumar is binnengehaald als CEO en bestuurslid. Kumar brengt een schat aan telecom-ervaring binnen en zijn conduitestaat op het gebied van het succesvol lanceren en managen van startende bedrijven is imposant," aldus Steve Krausz van US Venture Partners en bestuurslid van Kasenna. "Wij willen ook nog Mark Gray bedanken voor het uitstekende leiderschap dat hij heeft getoond bij de ontwikkeling van Kasenna's marktleidende PortalTV oplossing".

"Ik ben zeer verheugd dat iemand van Kumar's kaliber de toekomstige expansie van Kasenna's operaties en oplossingsportfolio's gaat uit voeren en onze leidende positie op de markt voor geavanceerde video gaat versterken en ik wil hem welkom te heten bij Kasenna", concludeerde de voorzitter van Kasenna Mark Gray.

Over Kasenna

Kasenna - " The IPTV Company (TM)"- is een toonaangevende provider van video-on-demand (VOD) en MPEG-4 IPTV ready applicaties voor Triple Play services via breedbandnetwerken. Kasenna's PortalTV (TM) is een geïntegreerde turnkey en klantvriendelijke IPTV oplossing die telecomproviders, kabelexploitanten en anderen in staat stelt om extra inkomsten te genereren, meer winst te maken en klanttevredenheid te verhogen door het leveren van geavanceerde televisiediensten. De gepatenteerde op open standaards en intelligent management infrastructuur gebaseerde softwaretechnologie heeft zich bij talloze mondiale toepassingen bewezen. Via de dochteronderneming ViewNow kan Kasenna operators de enige geïntegreerde en turnkey IPTV oplossing in de branche aanbieden die schaalbare IP video infrastructuur, applicaties voor aanmeldingen en VOD programmering omvat.

Kasenna is een particulier bedrijf, gevestigd in Sunnyvale, California en kantoren op locaties wereldwijd. Voor meer informatie, kijk op www.kasenna.com .

Website: www.kasenna.com