Politie Gelderland-Midden

Vrouw met geweld beroofd, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 12-5-2006 15:04:15

Dieren - Een 26-jarige vrouw uit de gemeente Zevenaar is donderdagavond het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving in Dieren. Dat gebeurde omstreeks elf uur op de Wilhelminaweg, nabij de Noorder Parallelweg. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep volgens haar verklaring rond elf uur over straat vanaf de Wilhelminaweg richting NS-station. Nabij de Noorder Parallelweg werd ze vervolgens door drie onbekende mannen bedreigd met een steekwapen, waarna er geld, een mobiele telefoon en een MP3-speler werd buitgemaakt. Vervolgens vluchtte het trio weg de Noorder Parallelweg op. De vrouw was daarbij niet gewond geraakt.

Signalementen
Volgens het slachtoffer zou het gaan om drie mannen met een getinte huidskleur in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, twee van hen hadden een tenger postuur, de ander had een normaal postuur. Een van de daders zou een petje of hoofddoek gedragen hebben. De drie droegen voornamelijk donkere kleding en hadden allen kort zwart haar. Verder bleek dat één van hen op de fiets was, de andere twee waren te voet.

Uw tip
Mogelijk zijn er getuigen van het voorval geweest of zijn er personen die meer informatie hebben over de beroving. Belt u dan met de politie unit IJsselwaarden in Velp via 0900-8844. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met Meld Misdaad Anoniem van 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mannen met softdrugs gepakt

Publicatiedatum: 12-5-2006 15:02:51

Velp - Een 28-jarige Velpenaar en een 22-jarige man uit Keulen zijn donderdag door de Velpse politie onderschept terwijl ze een partij softdrugs bij zich hadden. Een surveillerende motoragent zag het duo omstreeks half zes op een scooter over de Zwanensingel rijden en stelde een routinecontrole in. Daarbij rook de agent een sterke wietlucht. Op de treeplank van de scooter stond een vuilniszak waar volgens het duo slechts kleren in zouden zitten. Vanwege de wietlucht besloot de agent een kijkje te nemen en stuitte daarbij op een hoeveelheid wiet, naar later bleek ongeveer een kilo. De twee werden daarop aangehouden en met behulp van collega's naar het politiebureau gebracht. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De partij wiet is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tiental auto's beschadigd door vandalen

Publicatiedatum: 12-5-2006 15:01:53

Arnhem - Twee autobedrijven in Arnhem-Zuid hebben donderdag bij de politie aangifte gedaan van vernielingen aan auto's. Onbekenden richtten in de nacht van woensdag op donderdag aan zeker twintig auto's schade aan, zo bleek uit de aangiftes. Door de politie is een onderzoek ingesteld waarbij bleek dat er kennelijk over de auto's was gelopen waardoor deuken in het plaatwerk was ontstaan. Van de daders ontbreekt echter nog elk spoor. De politie zoekt getuigen, die mogelijk iets gehoord of gezien hebben van de vernielingen in de omgeving van de Marga Klompélaan en de Papenkamp. Getuigen die iets hebben gehoord of gezien dat in verband met de vernielingen kan worden gebracht worden verzocht contact op te nemen met de politie Arnhem-Zuid via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na handgemeen

Publicatiedatum: 12-5-2006 15:01:19

Arnhem - Een 39-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag op de Nieuwe Havenweg in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens mishandeling, bedreiging en vernieling. De man zou omstreeks half drie op straat ruzie hebben gekregen met een 61-jarige plaatsgenoot. Daarbij zou hij de 61-jarige hebben bekogeld met een blok hout. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond en zou volgens zijn zeggen een ijzeren staaf ter hand hebben genomen. Vervolgens zou het slachtoffer, naar zijn zeggen uit zelfverdediging, hebben teruggeslagen. De 39-jarige liep vervolgens weg en kwam even later terug met een stuk hout. Daarmee zou hij de 61-jarige hebben bedreigd. Ook zou hij met het hout een deuk hebben geslagen in de auto van het slachtoffer. Laatstgenoemde besloot de politie te waarschuwen die de 39-jarige Arnhemmer inrekende. In bijzijn van de agenten probeerde de man het slachtoffer wederom te slaan maar dat kon door de agenten worden voorkomen. De 39-jarige man is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. De twee mannen bleken elkaar te kennen. De aanleiding tot de ruzie zou te maken hebben met het feit dat de 39-jarige Arnhemmer door het slachtoffer ten onrechte beticht zou zijn van diefstal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken fietser aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 12-5-2006 15:00:37

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag op de kruising van de Hommelstraat met de Spoorwegstraat een 42-jarige dronken fietser aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man was daarbij ongedeerd gebleven. De fietser, afkomstig uit Arnhem, was rond kwart voor één vanaf de Spoorwegstraat rechtsaf de Hommelstraat ingereden. Tegelijkertijd reed een auto, bestuurd door een 53-jarige plaatsgenoot van de fietser, vanaf de Hommelstraat linksaf de Spoorwegstraat op. Vermoedelijk doordat de fietser niet voldoende rechts hield botsten beiden op elkaar. Gewaarschuwde agenten constateerden drankgebruik bij de fietser en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de man met een promillage van 2,16 op de fiets had gezeten. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Agenten betrappen winkeldief op heterdaad

Publicatiedatum: 12-5-2006 15:00:00

Arnhem - Wijkagenten van de Arnhemse wijk Klarendal hebben donderdagmiddag een 37-jarige Arnhemmer op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De wijkagenten waren toevallig in de winkel om toezicht te houden naar aanleiding van eerdere klachten over overlast. Daarbij zagen ze op een gegeven moment de Arnhemmer, een bekende van de politie en zogenoemde veelpleger, de winkel binnengaan. De agenten besloten de man onopvallend te observeren en zagen hem enkele blikjes bier in een tas stoppen. Bij de kassa zagen ze de man een blikje afrekenen terwijl de spullen in zijn tas ongemoeid bleven. Toen de man de zaak verliet werd hij in de kraag gevat.

Bij een winkel aan het Elderveldplein werd later een 43-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De Arnhemse was door winkelpersoneel betrapt op diefstal van vlees. De vrouw werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Tegen de Arnhemse is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---