Siemens

Persbericht

0605.789

Den Haag, vrijdag 12 mei 2006

Siemens presenteert Sinamics S120 AC/AC Drive als eenassige multifunctionele servobesturing

De servoregelaar Sinamics S120 AC/AC Drive is bestemd voor eenassige applicaties. Deze multifunctionele servobesturing is geschikt voor servo-aandrijvingen, torques, lineaire aandrijvingen en voor toepassingen met draaistroommotoren.

Het typespectrum van de S120 AC/AC Drive is een uitbreiding van het modulaire aandrijfsysteem Sinamics S120 voor eenassige en meerassige applicaties. De S120 AC/AC heeft een blokbouwvorm en is een uitbreiding op de bestaande uitvoeringen van de Sinamics S120, die worden geleverd als booksize, in chassis-formaat en voor inbouw in schakelkasten.

Het nieuwe systeem is ontwikkeld voor aandrijvingen in alle branches, zoals liften of extruders. De servoregelaar is ook afgestemd op hoogwaardige procesaandrijvingen, bijvoorbeeld centrifuges, mengers en kneders. Dankzij de modulaire opbouw is de frequentieregelaar zowel toe te passen voor eenassige applicaties als bij machines met diverse aandrijvingen, waarbij de assen met elkaar gelijk moeten lopen of voor positionering worden gebruikt.

De Sinamics S120 AC Drive is leverbaar voor verschillende aansluitspanningen. Voor de vermogens van 0,12 tot 0,75 kW zijn er uitvoeringen voor eenfase aansluiting op 230 V. De driefase aansluiting omvat het grote vermogensgebied van 0,37 tot 250 kW. Op het vermogensdeel PM340 wordt een besturingsunit CU310 geplaatst. De besturing bevat alle intelligentie, zoals geavanceerde positioneringsregeling, interface voor Profibus of Profinet en de aansluitingen voor encoders. In de standaard uitvoering zijn failsafe-functies geïntegreerd.

De koppeling tussen de onderlinge Sinamics S120-modules vindt plaatst met de systeembekabeling Drive Click. Voor het projecteren is het softwarepakket Sizer leverbaar, voor het inbedrijfstellen het pakket Starter. Sizer kan men gratis aanvragen op drives@siemens.nl.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Douwe Wagenaar
Tel: (070) 333 3329
E-mail: douwe.wagenaar@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo