Politie Twente

Persbericht Politie Twente 12 mei 2005

Aantal klachten tegen politiemensen in Twente opnieuw constant

Twente

In 2005 is het totale aantal klachten over medewerkers van de politie Twente constant gebleven. De laatste jaren schommelt dit getal rond de 120, bij zo'n miljoen contacten tussen burgers en politie op jaarbasis. In 2005 zijn er 105 klachten ontvangen.

Van dit aantal gaat ook in 2005 het gros, 39%, van de klachten over het onheus bejegenen van deze klagers door medewerkers van de politie. Andere klachten gaan b.v. over het niet tevreden zijn van door de politie verstrekte informatie, het ontevreden zijn over de behandeling van een aangifte bij de politie of de verontwaardiging over het gebruik van geweld.

Van de in 2005 gedane klachten zijn er 22 in verdere formele behandeling genomen, de rest is via bemiddeling opgelost. Binnen deze 22 klachten ging het om 48 gedragingen. Uiteindelijk is voor 8 van deze gedragingen een klacht gegrond verklaard en is de klager cq klaagster in het gelijk gesteld.

Door het Bureau Interne Veiligheid van de politie Twente die alle binnengekomen klachten in behandeling neemt, is over het jaar 2005 een verslag gemaakt. Dit verslag ligt bij de publieksbalies van de gemeentehuizen en bij politiebureaus binnen de politie Twente ter inzage. Ook is het verslag na te lezen op de internetsite www.politie.nl/twente. Op deze site is ook de volledige klachtenregeling te lezen waarin de klachtenprocedure staat omschreven.

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --