Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

12-5-2006

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Dekker van VROM mee ingestemd om de procedure voor de huisvesting van internationale organisaties te vergemakkelijken zodat de Rijksgebouwendienst de huisvesting voor internationale organisaties in Nederland beter kan regelen.

Internationale organisaties kunnen voortaan rechtstreeks een contract afsluiten met de Rijksgebouwendienst. Het departement is dan geen extra tussenschakel meer tussen die organisatie en de Rijksgebouwendienst. Het eerstverantwoordelijke departement blijft wel in financiële zin garant staan voor het nakomen van de verplichtingen door de internationale organisatie. Overbodige interne procedurevoorschriften zijn geschrapt.
Het kabinet heeft vorig jaar via een interdepartementaal beleidsonderzoek de mogelijkheden verkend om de besluitvorming over huisvesting van internationale organisaties te verbeteren. Aan de ene kant leiden Nederlandse procedures voor het huisvesten van internationale organisaties tot irritatie. Aan de andere kant moeten de kosten van die huisvesting in de hand worden gehouden. Binnenkort wordt de Tweede Kamer via een voortgangsrapportage geïnformeerd over de uitvoering van de overige voorgestelde maatregelen.

Zie ook


Zie het origineel


* Website Rijksgebouwendienst:
http://www.vrom.nl/rijksgebouwendienst/