Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 12-05-2006

Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagavond werden surveillerende agenten op straat aangesproken door getuigen die zojuist hadden gezien dat twee mannen hadden ingebroken in een geparkeerd staande auto aan het Emmaplein. Een 39-jarige Bosschenaar werd door de politie direct op het Emmaplein aangehouden. De 36-jarige man uit Veenhuizen kon na een korte zoektocht in de bosjes aan de Oude Vlijmenseweg worden aangehouden. De verdachten zijn op het politiebureau ingesloten.

Illegale vreemdelingen

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn tijdens een controle van de Vreemdelingenpolitie in samenwerking met de arbeidsinspectie op verschillende bedrijven in s-Hertogenbosch twee illegale vreemdelingen aangetroffen. Beiden zijn in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van hun uitzetting.

Aanhouding na mishandeling

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Kastanjestraat een 23-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 50-jarige Bosschenaar in de Hinthamerstraat. Het slachtoffer werd door vermoedelijk twee personen tegen zijn hoofd geslagen. De 50-jarige man is met letsel aan zijn hoofd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De reden van de mishandeling is onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de tweede verdachte.

Afpersing

Cuijk Een 25-jarige man uit Linden heeft bij de politie aangifte gedaan van afpersing. De man werd bij zijn woning opgewacht door een aantal personen. Vervolgens werd hij gedwongen geld af te staan. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de verdachten.

Rijden onder invloed; rijbewijzen ingevorderd

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Frederik van Eedenstraat een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en er is proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten.

In de nacht van donderdag op vrijdag is het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Neerpelt (België). Hij kreeg een rijverbod van acht uur.

Later deze avond en nacht zijn tijdens een alcoholcontrole in de Oude Dieze vier automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Hierbij werd het rijbewijs van een 46-jarige automobiliste uit Vught ingevorderd. Zij kregen allen een rijverbod variërend van één tot acht uur.

Vught Later deze nacht is in de Kleine Gent een 52-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Verkeerscontrôles

Lith/Oss - Bij verschillende verkeerscontrôles op de Leygraaf, Grindlaan en John F. Kennedybaan in Oss en de Wildsedijk en het Marktplein in Lith heeft de politie donderdag 39 personen bekeurd. De meeste processen verbaal waren voor snelheidsovertredingen (10) en het niet dragen van de autogordel (22). De overige bestuurders ontvingen verbalen voor het parkeren waar het niet is toegestaan (3), niet dragen van de helm (1), rechts inhalen (1) en niet handsfree bellen (2).

Inbrekers overlopen

Den Dungen Donderdagavond rond 20.00u is er getracht in te breken in een woning aan de Litserstraat. Een getuige zag een viertal personen achterom de woning lopen en liep ze achterna. De man sprak het viertal aan. De personen zijn daarop weggelopen in de richting van Berlicum en stapten een stuk verderop in een auto. De politie heeft een onderzoek ingesteld.