Politie Midden- en West Brabant

persberichten District Tilburg (12-05-06)

TILBURG, 12 mei 2006

Politie houdt fietsendief aan

TILBURG: Donderdag 11 mei rond 16.40 uur heeft de politie op het Wagnerplein een 19-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Toen de Tilburgse eigenaresse van de fiets (leeftijd onbekend red.), die boodschappen was wezen doen, de supermarkt uit kwam, bleek haar fiets weg te zijn. Ze waarschuwde haar vader en samen gingen ze op zoek naar de fiets. Toen ze een man op de fiets zagen rijden, wist de vader hem, samen met een te hulp geschoten beveiligingsmedewerker van de supermarkt, staande te houden. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau, waar proces-verbaal is opgemaakt. De verdachte bekende de fiets te hebben gestolen.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Agenten hebben donderdagavond 11 mei rond 18.30 uur een 15-jarige en een 20-jarige Tilburgse aangehouden in verband met winkeldiefstal. De vrouwen wilden een supermarkt aan het Bart van Peltplein verlaten zonder een zak snoep, vleeswaren en twee tandenborstels te betalen. Ze werden staande gehouden door een medewerker van de supermarkt. Agenten hebben de vrouwen meegenomen naar het politiebureau, waarna proces-verbaal is opgemaakt. De dames bekenden de winkeldiefstal te hebben gepleegd.
Ze hebben een ontzegging van een jaar gekregen voor de supermarkt.

OISTERWIJK: Vrijdag 12 mei omstreeks 11.30 uur heeft de politie in de Dorpsstraat een 14-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen wilde een pot gel meenemen zonder te betalen. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt doorverwezen naar Bureau HALT.

Politie is op zoek naar insluiper

TILBURG: Donderdag 11 mei omstreeks 16.00 uur is in een woning aan de Top Naeffdreef een insluiper geweest. De 62-jarige bewoonster kwam in haar woning nadat zij in de tuin was geweest. Zij trof daar een jonge man aan die haar de weg vroeg. Nadat ze hem de weg had gewezen, is de man vertrokken. Toen de vrouw vervolgens haar spulletjes controleerde, bleek dat er een portemonnee weg was.
De insluiper is een slanke, blanke man van rond de 20 jaar met blond haar. De politie is op zoek naar mensen die de man in de omgeving van de Top Naeffdreef hebben gezien of over andere informatie beschikken die voor de politie van belang kan zijn. Zij kunnen contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844.

Politie houdt verkeerscontrole

GOIRLE: Op woensdag 11 mei heeft de politie tussen 17.00 uur en 18.15 uur een verkeerscontrole gehouden in de Van Haestrechtstraat. Hierbij werden 4 bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van de snelheid. De hoogst gemeten snelheid is 68 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is. Tevens zijn er 5 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel.

Ook op de Spoorbaan werd tussen 19.45 uur en 21.30 uur gecontroleerd. Hierbij zijn 16 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid is hier 93 km/u, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/u is. Drie automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en 1 voor seinen.

Kind gewond bij aanrijding

TILBURG: Donderdagavond 11 mei is rond 19.50 uur een 7-jarig jongetje uit Tilburg aangereden door een 18-jarige automobilist uit Tilburg. De automobilist reed over de Jan Truijenlaan en kon het kind, dat vanuit de Piet van Haarenstraat de Jan Truijenlaan inreed niet meer ontwijken. Het jongetje kwam op de motorkap van de auto terecht en viel vervolgens op de grond. Hij is per ambulance overgebracht naar en ziekenhuis in Tilburg, waar bleek dat hij een hersenschudding en een gebroken been had opgelopen.
De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding en heeft daarvoor ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd.

Beschonken automobilist aangehouden

OISTERWIJK: In de nacht van donderdag 11 mei op vrijdag 12 mei is omstreeks 01.50 uur op de Spoorlaan een 52-jarige man uit Breda aangehouden. De man is voor alcoholcontrole meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 535 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke toegestane maximumgrens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd. De verdachte is om 03.40 uur weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Ilse Matthijsen