Dienstenbond CNV

Leden akkoord CAO Groothandel Bloemen en Planten 12-05-2006

Inmiddels zijn de stemmen geteld en zijn de leden van CNV Dienstenbond in meerderheid akkoord gegaan met de nieuwe CAO voor de Groothandel in Bloemen en Planten (VGB). Dit betekent dat er nu weer een CAO is en er vanaf 1 januari 2007 (doelstelling) ook een Pensioenfonds voor de sector zal komen. Op dit moment wordt aan dat laatste al hard gewerkt door ons. Als lid van CNV Dienstenbond zult u een CAO ontvangen zodra hij is gedrukt.

Het zijn zware onderhandelingsjaren geweest om tot de nieuwe CAO te komen. Met het nieuwe pensioenfonds wordt een grote stap gezet naar een professionelere sector. Daarnaast hebben wij veel door de werkgevers voorgestelde verslechtering voor u kunnen tegenhouden. Dit jaar zal er hard gewerkt gaan worden aan de oprichting van het pensioenfonds. Heeft u nog geen pensioen? Vanaf 2007 gaat u daarvoor opbouwen!

De sector staat mogelijk grote veranderingen te wachten met het openstellen van de grenzen voor Oost-Europese landen. Op dit moment kunnen wij nog niet inschatten wat de gevolgen zullen zijn. Sommige bedrijven experimenteren er al mee. Het is dan ook belangrijk dat de vakbond sterk is om te zorgen dat het proces geleidelijk en zonder grote gevolgen voor u en uw collegas zal gebeuren. Dat kunnen wij echter niet alleen en wij hebben dan ook meer leden nodig om een vuist te kunnen maken, mocht het nodig zijn. Het is dan ook voor u belangrijk dat uw collegas lid worden. Juist in deze sector kunnen we daar niet mee wachten. Deze sector is een sector die als een van de eerste de open grenzen zal gaan merken. Dus overtuig uw collega en maak hem/haar lid.

Terwijl wij uw belangen blijven behartigen op collectief gebied, kunt u ook gebruik blijven maken van de vele extra's die het lidmaatschap van CNV Dienstenbond u biedt. Een opsomming van de belangrijkste punten vindt u achter op deze info, zoals de volledige rechtsbijstand die CNV als enige vakbond in de contributie heeft inbegrepen. Rechtsbijstand niet alleen voor werk, maar ook voor privé-zaken. En wie weet wat de toekomst van het bedrijf nog brengt. Verzeker niet alleen uw huis en auto, maar tevens dat waar u het van betaalt: uw werk. Goede redenen om ook uw collega te overtuigen. Samen bereiken we meer.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl