Werkgevers en werknemers in de Rijksmusea bereiken CAO-akkoord

Abvakabo fnv

Op woensdag 10 mei 2006 is tussen de Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea en de vakbonden ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF overeenstemming bereikt over een Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Rijksmusea (circa 1900 werknemers) over de periode van 1 januari 2005 tot 1 april 2007.

Na een jaar onderhandelen zijn tussen werkgevers en werknemers goede afspraken gemaakt: een loonstijging van 1,5% in 2006, een eenmalige uitkering van 1,5% over 2005 en een structurele eindejaarsuitkering van 0,25%. Voorts is afgesproken dat de onregelmatigheidstoeslag op zaterdag wordt afgeschaft binnen het dagvenster van 7.30 tot 20.00 uur. Tenslotte zijn afspraken gemaakt over een meer flexibele en evenwichtige wijze van inroosteren van medewerkers.

Met deze afspraken is een einde gekomen aan een langlopend cao-conflict. De vakbonden hopen dat hierdoor voor werknemers de rust op de werkvloer terugkeert. Werkgevers zien door het bereiken van het akkoord kans zich als publieksinstelling verder te ontwikkelen.


---


Noot voor de redactie,