Politie Hollands Midden

Datum: 12 mei 2006

Noordwijk/ De Zilk/ Katwijk Controles N206

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 9 mei snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N206 bij Katwijk, Noordwijk en de Zilk. Op de N206 mag op sommige stukken 80 km/uur en op andere stukken, waar de weg overgaat in een autoweg, 100 km/uur. Bij De Zilk werden automobilisten ook gecontroleerd op het gebruik van de gordel. Het RVHT hield een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan die geen gordel droeg, te veel gedronken had en nog een aantal boetes moest betalen. Hij blies 565 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. Ook bleek hij te rijden terwijl zijn rijbewijs al vanaf januari ingevorderd was. De man kon zijn boetes niet betalen en is daarop vastgezet. Voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs krijgt hij een dagvaarding. Bij de snelheidscontroles reed minder dan 1% te hard. Wel werden er hoge snelheden gemeten zoals 113 km/uur waar je slechts 80 km/uur mag rijden. In totaal krijgen 47 mensen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd voor een snelheidsovertreding.

Oegstgeest Bromfietser gewond geraakt Op vrijdag 12 mei, omstreeks 09.30 uur, is een bromfietser gewond geraakt op de Leidsestraatweg. De 16 jarige bromfietser uit Rijnsburg reed achter een auto. De automobilist, een 36 jarige vrouw uit Delft, remde af voor een voetgangersoversteekplaats. De bromfietser kon niet op tijd remmen en klapte achterop de auto waardoor hij ten val kwam. De bromfietser is met letsel aan het been naar het LUMC gebracht.

Warmond Buitenboordmotor gevonden op internet De politie heeft een 22 jarige en een 51 jarige man aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling van een buitenboordmotor. Vorig jaar oktober deed een 20 jarige Oegstgeestenaar aangifte van diefstal van zijn buitenboordmotor. De motor was van zijn boot afgehaald die hij aan de Poelmeer in Warmond had aangemeerd. De politie heeft aangifte opgenomen. In mei kwam de Oegstgeestenaar naar het bureau toe dat zijn motor op internet te koop stond aangeboden. De Oegstgeestenaar had een afspraak gemaakt met de verkoper en daaruit bleek dat het echt om zijn motor ging. De politie heeft vanochtend twee betrokkenen van de verkoop aangehouden. De twee hebben verklaard de motor vorig jaar gevonden te hebben en vervolgens de motor opgeknapt te hebben. De motor is door de politie in beslag genomen en wordt teruggegeven aan de eigenaar.

Leiden 15 jarige aangehouden voor mishandeling De politie heeft een 15 jarige jongen uit Leiden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 16 jarige jongen uit Oegstgeest. De Oegstgeestenaar fietste op donderdag 11 mei, omstreeks 21.30 uur, met nog twee vrienden over het Molenaarspad toen zij bij het bruggetje tegen werden gehouden door drie andere jongens. De drie jongens daagden het groepje van de Oegstgeestenaar uit. Een vriend van de Oegstgeestenaar werd van zijn fiets geduwd, de andere vriend kreeg een aantal slagen. Ook de Oegtsgeestenaar moest het ontgelden, hij werd door de verdachte bedreigd met een mes en kreeg een kopstoot van hem. Door een andere jongen werd hij op de arm gestompt. Vervolgens liep het drietal weg in de richting van de Pelmolen. De politie kon later één van de jongens op basis van het signalement aanhouden. De jongen is mogelijk ook een verdachte in een zaak waarvan een 14 jarig meisje uit Leiden aangifte deed van bedreiging. De bedreiging vond eveneens plaats op het Molenpad op dinsdag 9 mei, rond 20.15 uur. Ook hier werd gesproken van een groep van drie jongens die een aantal voetballende jongeren lastig viel. De politie zet het onderzoek voort en probeert de identiteit van de andere twee jongens te achterhalen.

Aarlanderveen Snelheidscontrole Oostkanaalweg (N207) Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 9 mei een snelheidscontrole gehouden op de Oostkanaalweg (N207). Minder dan 1% reed te hard op deze weg waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. In totaal krijgen 85 bestuurders binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Hazerswoude/Benthuizen/ Snelheidscontroles N455, N209 en N11

Bodegraven Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft deze week snelheidscontroles gehouden op de N455 bij Hazerswoude (Hoogeveenseweg), de N209 bij Benthuizen (Hoogeveenseweg) en Hazerswoude (Gemeneweg) en de N11 bij Hazerswoude en Bodegraven. Maandag 8 mei controleerde het team bij Bodegraven op de N11. Een kleine 4% reed te hard. Diezelfde dag controleerde het RVHT ook op de Hoogeveense weg bij Benthuizen en de Gemeneweg bij Hazerswoude. Hier reed nog geen 1% te hard, maar de hoogstgemeten snelheid was wel 110 km/uur waar je 80 km/uur mag. In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei controleerde het RVHT op de N11 bij de oprit naar de Gemeneweg en op de N455. Ongeveer 16%, oftewel 29 bestuurders, reed te hard waarbij zeer hoge snelheden als 136 km/uur gemeten werden. Eerder op de avond werd er ook al gecontroleerd op de N455 waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Een kleine 8% reed te hard; de hoogstgemeten snelheid was 149 km/uur.

Gouda Controle op bromfietsen

De politie heeft op donderdag 10 mei op de Spoorstraat en de Ruigenbrug gericht toezicht gehouden op bromfietsen en snorfietsen. De brom- en snorfietsen werden op technische zaken bekeken. Bij de controle waren medewerkers van de Verkeersondersteuning aanwezig. Uiteindelijk heeft de politie 24 bonnen moeten uitschrijven aan brom- en snorfietsers. Sommige hadden geen bromfietscertificaat bij zich, anderen konden geen verzekeringsgegevens tonen of de brommers waren opgevoerd. Eén man kon zich niet legitimeren en uiteindelijk zijn twee brommers aan het verkeer onttrokken voor technisch onderzoek.

Gouda Controle op de visserij

De politie heeft gedurende de dag vissers gecontroleerd op de aanwezigheid van een sportvisakte en visvergunning. In vele gevallen bleek alles in orde, helaas moesten er ook een aantal bekeuringen uitgeschreven worden. In het Baden Powellplantsoen werd één visser gecontroleerd, hij had zijn zaakjes in orde. Aan de Gouwe werd een andere visser gecontroleerd, ook hij had zijn papieren op orde. Aan de Oostringdijk werd een echtpaar gecontroleerd. Zij waren wel in het bezit van een sportvisakte maar hadden geen vergunning. Hiervoor kregen beiden een bekeuring. Aan de Gouwe in het recreatiegebied De Sluis werden twee mannen gecontroleerd. Zij hadden alle benodigde papieren in het bezit. In het Stijnse Groen in het parkje waren twee jongens aan het vissen. Eén jongen had alleen een sportvisakte en geen vergunning. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Rond 14.30 uur controleerde agenten een visser aan de Groen van Prinsterersingel, alles was in orde. Aan de Plaswijckweg ter hoogte van de Landluststraat waren een vrouw en haar zoontje aan het vissen. Zij had haar sportvisakte niet bij zich en was niet in het bezit van een visvergunning. Zij kreeg een bekeuring voor het niet hebben van de visvergunning en kon haar sportvisakte later op het bureau komen tonen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Auto tegen vangrail

Een 22 jarige bestuurster uit Nieuwegein van een personenauto is tegen de vangrail aangereden op de A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. De vrouw reed op vrijdag 12 mei, omstreeks 10.00 uur, uit de richting van Utrecht. Zij had niet constant de controle over de auto en week af van de weg. Daar klapte zij tegen de vangrail aan. De vrouw uit Nieuwegein is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. Ook haar inzittende, een 69 jarige uit Nieuwegein is nagekeken, zij hoefden beiden niet naar het ziekenhuis.

Zevenhuizen-Moerkapelle Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen week verschillende snelheidscontroles gehouden rond Zevenhuizen-Moerkapelle. Maandag 8 mei controleerde het RVHT op de Zuidplasweg in Zevenhuizen waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Hier reed minder dan 2% te hard. Woensdag 10 mei stond het team op de Bredeweg in Moerkapelle waar 50 km/uur de grens is. Hier reden opvallend meer mensen te hard, namelijk ruim 13%. Dezelfde dag controleerde het RVHT op de Zuidplasweg met behulp van de lasergun. Tien snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring aangezegd. Van twee automobilisten werd bovendien het rijbewijs ingevorderd omdat ze meer dan 50 km/uur te hard reden: respectievelijk 160 en 161 km/uur terwijl 80 km/uur hier de grens is. Het RVHT nam ook 75 blaastesten af om te controleren op alcohol. Niemand had te veel gedronken. Wel schreef het RVHT nog drie bekeuringen uit voor zonder gordel rijden en één bekeuring aan iemand die zijn rijbewijs niet wilde laten zien. Donderdag 11 mei controleerde het team nogmaals op de Zuidplasweg. Ditmaal reden slechts twee mensen te hard. De hoogste snelheid was 97 km/uur.

Stolwijk/Lekkerkerk Snelheidscontroles N210 en N207

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen week snelheidscontroles gehouden op de N210 (C.G. Roosweg) bij Lekkerkerk en de N207 (Schoonhovenseweg) bij Stolwijk. Dinsdag stond het team op de C.G. Roosweg waar een kleine 3% te hard reed. Donderdag controleerde het RVHT op de Schoonhovenseweg waar nog geen 1% te hard reed. De hoogstgemeten snelheid was 106 km/uur. Op beide wegen mag maximaal 80 km/uur gereden worden.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --