Gemeente Enschede

Verrassende uitgaanstips op parkeertickets

vrijdag 12-05-2006

Voor mensen die hun auto parkeren in de Enschedese parkeergarages, wordt de achterkant van het parkeerkaartje minstens zo interessant als de voorzijde.Achterop de parkeerkaarten vindt het parkerende publiek voortaan informatie over evenementen, cultuur en uitgaan, zoals koopzondagen, in Enschede.Wethouder verkeer Jeroen Goudt trekt maandag a.s. het eerste 'veelzijdige' kaartje.

Met deze unieke actie draagt het Parkeerbedrijf Enschede bij aan de succesvolle 'Kleur de Stad' campagne. De parkeerkaarten zijn informatief en uitnodigend. Op ieder ticket staan verrassende tips over Enschede en de talrijke mogelijkheden die de stad biedt. De achterliggende gedachte is dat de bezoeker niet alleen zijn auto perfect kan parkeren in hartje stad, maar ook aantrekkelijke tips meekrijgt. Zo kan hij ideeen opdoen om zijn bezoek aan de stad nog beter te benutten of krijgt hij een reden om nog eens te komen.

Jaarlijks parkeren ruim 1,6 miljoen bezoekers in Enschede hun auto in één van de parkeergarages of op een slagboomterrein. De meeste bezoekers komen voor het ruime winkelaanbod, de talrijke cafés en restaurants of de andere mooie uitgaansgelegenheden.

Goede parkeervoorzieningen zijn noodzakelijk om de stad toegankelijk te houden voor de vele bezoekers in de stad en de eigen inwoners. Het Parkeerbedrijf Enschede draagt hieraan bij door het beheren en onderhouden van de parkeergarages. De Van Heekgarage is de grootste parkeergarage van Nederland en geldt als één van de mooiste, veiligste en meest publieksvriendelijke.


---