Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda 12 mei

BREDA, 12 mei 2006

Winkeldieven betrapt

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 18.30 uur een 15-jarige Bredaas meisje en een 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij probeerden bij een winkel in De Barones een setje oorbellen te stelen. Na verhoor konden ze weer gaan.

BREDA: In een winkel aan de Ginnekenstraat is donderdagavond rond 19.30 uur een 40-jarige Engelsman zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wilde een flesje parfum te stelen. Na verhoor kon hij weer gaan.

BREDA: Een 16-jarig meisje uit Breda is kort na 20.15 uur aangehouden in een winkel aan de Karrestraat. Zij had enkele cosmeticaproducten in haar tas gestopt. Uit onderzoek bleek dat ze ook nog enkele andere winkels in het centrum had bezocht. De buit daar betrof onder meer koek en snoep. De dievegge kon na verhoor naar huis.

Man slaat beveiligingsmedewerker

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19.10 uur een 38-jarige Bredanaar aangehouden. Hij gaf een beveiligingsmedewerker een paar stevige klappen. De medewerker vroeg hem te vertrekken bij winkelcentrum de Lunet aan de Lunetstraat, maar dat viel niet in goede aarde. De Bredanaar viel winkelend publiek lastig. Na verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld.

Burenruzie ontaardt in vechtpartij

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur In Breda-Noord een 43-jarige Bredanaar aangehouden. In een al langer slepende burenruzie sloeg hij een 39-jarige buurtbewoner een stevige bloedneus. Ook de vrouw van de verdachte zou in de richting van de vrouw van het slachtoffer en een andere vrouw enkele klappen hebben uitgedeeld. Dat gebeurde rondom een woning in de Hendrik Berlagestraat. De 43-jarige Bredanaar is later op de avond in vrijheid gesteld.

Man slaat ex en vernielt ruiten

BREDA: De politie heeft donderdagnacht een 34-jarige Bredanaar aangehouden. De dronken man bezocht rond 01.30 uur zijn ex in haar woning in de wijk Tuinzigt en mishandelde haar. Ook vernielde hij diverse ruiten van de woning. Hij kon later in zijn eigen woning worden aangehouden.

Man vernielt autos

BREDA: Een 29-jarige Bredanaar is donderdagnacht rond 02.30 uur aangehouden op de Academiesingel. Sterk onder invloed alcohol vernielde hij enkele autos op de Nieuwe Prinsenkade. Zo sneuvelde de ruit van een van de autos. Een oplettende getuige belde de politie. De verdachte ontkent de vernielingen.

Aanhoudingen na vechtpartijen binnenstad

BREDA: De politie heeft donderdagnacht rond 02.30 uur een 18-jarige man uit Breda aangehouden voor zijn rol in een vechtpartij op de Grote Markt. Agenten zagen een vechtpartij tussen circa 15 personen en renden daar op af. Toen zij arriveerden, stopte de vechtpartij en liepen diverse mensen weg. Op basis van getuigenverklaringen werd de verdachte aangehouden. Na verhoor kon hij weer naar huis.

BREDA: Drie inwoners van Waspik (18, 19 en 20 jaar) zijn rond 03.30 uur aangehouden op het Kerkplein. Zij worden verdacht van de mishandeling van een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij op de hoek Kerkplein-Torenstraat. Op camerabeelden was te zien dat het drietal de Bergenaar heeft mishandeld. Ook de portiers van een horecagelegenheid wezen de drie mannen aan. Het drietal kon in de loop van vrijdag weer naar huis.

BREDA: Een groep van acht militairen van de KMA is donderdagnacht rond 03.30 uur aangehouden. Agenten in de binnenstad werden aangesproken door twee 20-jarige Bredanaars die vertelden kort daarvoor mishandeld te zijn op het Kasteelplein. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat de groep militairen ruzie kreeg omdat de twee slachtoffer nogal luidruchtig waren en zich mogelijk provocerend hebben gedragen. Daarna vielen over en weer klappen, volgens de eerste getuigenverklaringen. Duidelijk is dat alcoholgebruik een rol speelt in de zaak. De Marechaussee heeft de zaak overgenomen.

Man (26) beledigt agenten

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is donderdagnacht rond 04.40 uur aangehouden op het Kasteelplein. Hij vond het nodig agenten uit te schelden voor kankerwouten. Dat gebeurde toen de verdachte en drie vrienden, die zich vervelend gedroegen, door agenten de stad werden uitgeleid. De Bredanaar verzette zich bij zijn aanhouding. Na verhoor kon hij weer naar huis.

Inwoner Drunen (21) vernielt winkelruiten

BREDA: De politie heeft donderdagnacht kort na 02.00 uur twee inwoners van Drunen (21 en 24 jaar) aangehouden op de Veemarktstraat. Uit onderzoek bleek dat de 21-jarige man van twee winkelpanden aan de Veemarktstraat een ruit te hebben vernield.

Zijn maatje kon na verhoor naar huis. Tijdens zijn voorgeleiding vond de 21-jarige man het nodig de hulpofficier van justitie te beledigen. Hij mocht in de loop van vrijdag weer naar huis.

Verkeerscontrole in Oudemolen en Fijnaart

BREDA: Bij een verkeerscontrole in Oudemolen en Fijnaart zijn vrijdagochtend in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven. Negentien automobilisten reden te hard (highscore was 39 km/uur te hard), een passant had geen gordel om en een ander werd bekeurd, omdat hij medeweggebruikers seinde over de controle. De controles vonden plaats aan de Stadsedijk in Oudemolen en de Molenstraat en Appelaarsedijk in Fijnaart.

Auteur: Andre van den Hul