Politie Midden- en West Brabant

Berichten Bergen op Zoom 12 mei

BERGEN OP ZOOM, 12 mei 2006

Hennepkwekerij in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag rond 17.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Grote Beerstraat aangetroffen. Agenten kwamen polshoogte nemen nadat een anonieme beller meldde dat diverse mensen met hennepplanten over straat liepen. Uitonderzoek bleek dat er op de zolder van de woning een kwekerij met ruim 300 planten was ingericht. Een 17-jarige bewoner van het pand is aangehouden; hij heeft verklaard zelfstandig verantwoordelijk te zijn voor het inrichten van de kwekerij. Na verhoor kon hij weer naar huis. In de buurt liepen de gemoederen bij diverse jongeren hoog op, daarom zette de politie preventief een diensthond in.

Man aangehouden met hennep in auto

BERGEN OP ZOOM: Een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom is donderdagnacht rond 01.30 uur aangehouden. Dat gebeurde op de Churchilllaan nadat surveillerende agenten hem een stopteken gaven. In zijn auto werd vervolgens een tas met ruim 1200 gram hennep gevonden. De Bergenaar is vrijdagmiddag vrijgelaten.

Inbreker met hard drugs aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagnacht een 24-jarige Bergenaar aangehouden in een leegstaand pand aan het Emmaplein. Eerder die avond gingen agenten al af op een melding dat er ingebroken werd aan het pand, maar werd er ondanks een ingegooide ruit geen verdachte aangetroffen. Toen de politie rond 03.30 uur weer terugging, troffen ze de Bergenaar aan en hielden hem aan. Hij was ook in het bezit van enkele tientallen xtc-pillen en wat hennep. De man is na verhoor weer op vrije voeten.

Auteur: Andre van den Hul