Het Nederlandse Rode Kruis

Persbericht

Den Haag, 12 mei 2006

Hulp aan rampgebied Suriname

Nederlandse Rode Kruis stelt 65.000 euro beschikbaar

Het Nederlandse Rode Kruis heeft 65.000 euro beschikbaar gesteld voor noodhulp in Suriname. Bovendien stuurt de organisatie twee gedelegeerden naar Suriname, experts op het gebied van noodhulpoperaties. De medewerkers ondersteunen het Surinaamse Rode Kruis bij de hulpverlening. De eerste hulpgoederen van het Nederlandse Rode Kruis, hygiƫnepakketten, zijn inmiddels vanuit Panama onderweg naar Suriname.

Suriname kampt de afgelopen dagen met hevige wateroverlast. In een aantal gebieden stijgt het water nog steeds. Het Surinaamse Rode Kruis vliegt regelmatig over de getroffen gebieden om de stand van zaken bij te houden en om hulpgoederen af te leveren.

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt slachtoffers van natuurgeweld of oorlogen met voedsel, onderdak en medische voorzieningen. Het Nederlandse Rode Kruis zendt hulpgoederen en mensen uit. Na de ergste nood geledigd te hebben, bouwt het Rode Kruis mee aan de wederopbouw. Herstellen van huizen en wegen, maar ook het geven van werk en inkomen voor getroffenen staan centraal. Het Nederlandse Rode Kruis werkt nauw samen met de lokale Rode Kruis of Rode Halve maanvereniging en haar internationale koepelorganisaties.