Sociaal en Cultureel Planbureau

"Jaarboek ICT en samenleving. De digitale generatie." verschenen

Op vrijdag 12 mei 2006 is "Jaarboek ICT en samenleving. De digitale generatie." verschenen.

ISBN: 9085062144
210 pagina's,

Hieronder volgt een beknopte samenvatting. Wilt u meer weten, raadpleeg onze website: http://www.scp.nl/publicaties/boeken/9085062144.shtml

Vrijwel alle Nederlandse jongeren hebben tegenwoordig internet, zijn actief op MSN en spelen games. Ze vormen de eerste generatie die opgroeit met digitale media en vinden het leven in de virtuele wereld even vanzelfsprekend als daarbuiten. Maar wat doen jongeren eigenlijk de hele tijd op internet? Met wie hebben ze contact en waarover? Maar ook: wat kunnen ouders en docenten leren van deze kinderen van de informatiesamenleving?

In dit derde Jaarboek ICT en samenleving wordt de virtuele wereld van jongeren ontsluierd. De voorhoede van onderzoekers op dit gebied, maar ook de jongeren zelf, laten zien wat er gebeurt op MSN, profielsites en andere delen van de virtuele wereld. Ook wordt antwoord gegeven op de vraag of het onderwijs profiteert van de digitale middelen en of internet de toegang tot de arbeidsmarkt vergemakkelijkt. De bijdragen bieden ons een nieuw perspectief op de informatiesamenleving: het perspectief van de digitale generatie voor wie internetgebruik een tweede natuur is.

Het Jaarboek ICT en samenleving 2006 is het resultaat van de samenwerking tussen het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), het Rathenau Instituut (RI) en het programma Maatschappij en de Elektronische Snelweg van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het Jaarboek ICT wordt uitgegeven door Uitgeverij Boom en is verkrijgbaar via de boekhandel of www.uitgeverijboom.nl