Dienstenbond CNV

Stand van zaken Etos CAO
12-05-2006

Inmiddels zijn er een aantal onderhandelingsrondes geweest om te komen tot een nieuwe Etos CAO voor het winkelbedrijf, distributie & logistiek en kantoor. Het overleg vordert gestaag. Volgende week overleggen we verder en hopen we tot een resultaat te komen.

Over een aantal zaken in deze CAO zal niet al teveel discussie meer zijn omdat daar al toezeggingen zijn gedaan. Zo zal de kinderopvang worden verbeterd en zijn wij akkoord met de manier waarop het verschuiven van de toekenning van treden zal worden aangepakt. Bovendien kan de vakbondscontributie straks worden betaald uit het bruto loon. Daarnaast is ook het maken van een instroomschaal voor uitzendkrachten en nieuwe magazijnmedewerkers akkoord.

Veel moeite hebben wij echter met het schrappen van 5 mei als standaard vrije dag, en dit te beperken tot vrije dag in de lustrumjaren. De werkgever wil dit compenseren met een beperkt aantal vakantieuren. Uw werkgever zal hierbij toch echt met een beter voorstel moeten komen.

Daarnaast zijn de twistpunten het nieuwe functiegebouw voor distributiemedewerkers. Het behouden van salarisperspectief voor de medewerkers is hier wat ons betreft uitgangspunt. Bovendien hebben we een discussie over de aanpassing van de lonen in de distributie en Etos kantoor. Dit loopt niet in de pas met de supermarkt CAO.

Mocht u opmerkingen hebben over de huidige stand van zaken, neemt u dan contact op met bestuurder Marten Jukema. Hij is te bereiken op tel.nr. 035-6460580 of per e-mail: handelhilversum@cnvdibo.nl