Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden model voor commissie De Grave

Bron: Gemeente Leeuwarden (12-05-2006) Onder leiding van oud minister Frank de Grave heeft een commissie van het Grotestedenbeleid op vrijdag 12 mei een bezoek gebracht aan Leeuwarden. Het doel van dit bezoek om te kijken hoe ver Leeuwarden is op het gebied van wonen, zorg en welzijn in wijken. De commissie heeft de opdracht om de toekomst van het Grotestedenbeleid na 2009 te onderzoeken. Hiervoor worden een aantal grote steden bezocht.

Voor dit onderdeel is Leeuwarden uitgekozen omdat de hoofdstad van Fryslan voorloper is op het gebied van de woonservicezones. Meer informatie over deze zones kunt u vinden op de website www.woonservicezones.nl of in de Grote Klok-pagina van de Huis aan Huis die op woensdag 24 mei verschijnt.

Tijdens het bezoek is woonzorgcentrum Greunshiem in de Schepenbuurt bezocht. Hier heeft de commissie niet alleen gesproken met allerlei instanties op het gebied van woonservicezones. Ook vertegenwoordigers van gebruikers, zoals de voorzitter van het wijkpanel en de directeur van de plaatselijke basisschool hebben een toelichting gegeven.