Gemeente Leeuwarden

Kinderraad 2006 Kinderraad 2006

Wilhelminaschool wint tweede Kinderraad

Bron: Gemeente Leeuwarden (12-05-2006) De Koningin Wilhelminaschool heeft de tweede Kinderraad op donderdag 11 mei in het Leeuwarder Stadhuis gewonnen. Tijdens een levendige raadsvergadering presenteerden leerlingen van zeven basisschoolklassen hun voorstellen aan elkaar. Het idee van de Koningin Wilhelminaschool "Een trampoline met veiligheidshek in de buurt van de school" kreeg de meeste stemmen. Deze school mag dan ook het gewonnen prijzengeld (EUR 5.000) gebruiken om de trampoline in overleg met de gemeente te plaatsen.

Met zo'n 200 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs was het een gezellige drukte in de Raadzaal. Onder leiding van wethouder Roel Sluiter presenteerden de scholen hun voorstellen. Stuk voor stuk waren deze goed voorbereid inclusief het kostenplaatje die de EUR 5.000 euro niet mocht overschrijden. Na de presentaties was het tijd om vragen te stellen over de voorstellen en te debatteren over het beste idee. De spannende stemronde eindigde in het voordeel van de Wilhelminaschool. De rondleiding door het Stadhuis en het spannende verhaal van raadslid Hendrik ten Hoeve maakten het middagje gemeentepolitiek compleet.

De Kinderraad is door de gemeenteraad in het leven geroepen om schoolkinderen uit de gemeente Leeuwarden ervaring op te laten doen met de gemeente en de politiek. In zeven lessen maken de kinderen kennis met de hoofdlijnen van gemeentepolitiek. De lessenserie is samengesteld in samenwerking met studenten van de Pabo's van de CHN en de NHL, en de Thorbecke Academie.