Ingezonden persbericht


Fusie tussen MatrixOne en Dassault Systèmes voltooid

Product Lifecycle Management van DS uitgebreid met MatrixOne-technologie voor samenwerkingsprocessen van bedrijven in uiteenlopende sectoren

Amsterdam, 12 mei 2006 - De overname van MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE), toonaangevend leverancier van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM), door Dassault Systèmes (DS) is voltooid. DS is een vooraanstaand leider op het gebied van 3D- en PLM-oplossingen.

"Door de overname van MatrixOne versterkt DS zijn positie", zegt Bernard Charlès, bestuursvoorzitter en CEO van DS. "Naast een geïnspireerd en deskundig internationaal team beschikt MatrixOne over krachtige technologie voor bedrijfsprocessen. Hierdoor kunnen we onze klanten bedienen met de meest complete PLM-oplossing op de markt. Door de fusie met MatrixOne breiden we bovendien onze activiteiten uit, vooral in de sectoren voor hightechproducten, halfgeleiders, kleding en consumentenproducten. Vanwege de hoge PLM-eisen en complexe business vraagstukken in deze sectoren zijn gerichte, hoogwaardige oplossingen hier essentieel."

Naarmate de eisen in de markt hoger worden, moeten bedrijven sneller ontwikkelen, produceren en leveren. Dit leidt tot een versnelde inzet van PLM-oplossingen. Deze trend demonstreert hoeveel concurrentievoordeel bedrijven kunnen behalen door innovatieve bedrijfsprocessen. Deze zorgen voor een snellere time-to-market en een toename van zowel de omzet als de winst. De overname van MatrixOne versterkt het vermogen van DS om te voldoen aan de behoeften in de omvangrijke PLM-markt. DS kan hierbij voortbouwen op bijna 9.000 eerdere succesvolle implementaties van PDM-software en -services voor samenwerking bij klanten.

Het nieuwe PLM Collaborative Environment-portfolio krijgt de merknaam ENOVIA. Het is afgestemd op de uiteenlopende behoeften van klanten aan producten en processen, of het nu gaat om kleinschalige teams of complete ondernemingen met duizenden gebruikers. ENOVIA biedt nieuwe niveaus van samenwerking, van de meest eenvoudige tot en met zeer geavanceerde, complexe producten. Het aanbod voldoet aan uiteenlopende behoeften:


* ENOVIA VPLM - 3D Collaborative Virtual Product Lifecycle Management voor zeer complexe resource- en productieprocessen binnen middelgrote en grote ondernemingen.
* ENOVIA MatrixOne - Collaborative Product Development Business Processen voor ondernemingen in uiteenlopende sectoren, waaronder Synchronicity voor Semiconductor Design Data Management.
* ENOVIA SmarTeam - Collaborative Product Data Management voor kleine en middelgrote ondernemingen, ontwikkelingsafdelingen van grotere organisaties en supply chain overgrijpend.

Alle drie de productlijnen hebben hun eigen topmanagers die rapporteren aan Joel Lemke, CEO van ENOVIA. "Door onze PLM-productportfolio's te combineren, biedt ENOVIA intensieve ondersteuning van bedrijfsprocessen, nieuwe samenwerkingsniveaus binnen bedrijven, versnelde PLM-inzet en beschermde investeringen in PLM", zegt Lemke. "De samenwerkingsmogelijkheden van ENOVIA zijn niet alleen aantrekkelijk voor grote OEM's en hun netwerk van wereldwijde leveranciers, maar brengen de voordelen van PLM binnen het bereik van niet-technische doelgroepen in verschillende sectoren."

"De overname van MatrixOne door DS bood een goede aanleiding om onze consultancydiensten en services op basis van DS-technologie te verbeteren door het bereik van de PLM-value chain te vergroten", zegt Rory Read, Managing Partner Global Industrial Sector bij IBM Global Business Services. "We kunnen nu onze bestaande partnerrelatie met DS verstevigen én onze ervaring met MatrixOne-projects uitbreiden. Deze overname biedt toegevoegde waarde voor het DS-portfolio, vooral voor onze klanten in de elektronicasector. DS heeft een ideale uitgangspositie met een compleet PLM-software aanbod voor deze sector."

"We zijn verheugd over deze overname van MatrixOne door DS", zegt Patrick McGoldrick, CEO van Tata Technologies Group. "Tata en MatrixOne bieden al jaren geavanceerde PLM-oplossingen. De fusie stelt ons in staat klanten meerwaarde te bieden via de kracht van MatrixOne-oplossingen en de mogelijkheden voor wereldwijde systems integration van INCAT, het PLM-merk van Tata."

"Capgemini kijkt ernaar uit om de bestaande samenwerking met MatrixOne uit te breiden in het DS-ecosysteem om zo nog krachtigere PLM-oplossingen aan te bieden aan een sterk groeiend klantenbestand", zegt Ed Stark, vice-president van Capgemini LLC.

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONEE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn Agilent, General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Dassault Systèmes
Als marktleider in 3D- en Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM) bedient de Dassault Systèmes-groep 90.000 klanten in 80 landen. De onderneming ontwikkelt en levert sinds 1981 PLM-applicatiesoftware en services die industriële processen ondersteunen en 3D-inzicht bieden in de gehele levenscyclus van producten, van de ontwikkeling tot en met het onderhoud. De Dassault Systèmes-portfolio bestaat uit CATIA voor ontwerp van virtuele producten, SolidWorks voor technische 3D-ontwerpen, DELMIA voor virtuele productie, SIMULIA voor virtueel testen en ENOVIA voor wereldwijd beheer van de levenscyclus. De laatste oplossing omvat ENOVIA VPLM, ENOVIA MatrixOne en ENOVIA SmarTeam. Dassault Systèmes is genoteerd aan de Nasdaq en Euronext Parijs.