Gemeente Den Haag

Het college van B&W van Den Haag heeft vandaag besloten om 150.000 euro beschikbaar te stellen voor de wederopbouw van de door de watersnood getroffen gebieden in Suriname. Ook roept de gemeente haar inwoners op om de landelijke inzamelingsactie te ondersteunen.

Het college is zeer geraakt door de enorme omvang van de ramp in het land waar zoveel Hagenaars een band mee hebben. "Wij leven mee met de mensen in het getroffen gebied en de Hagenaars die hierbij zeer betrokken zijn", aldus burgemeester Deetman.

Behalve Den Haag hebben ook Amsterdam en Rotterdam al een bedrag beschikbaar gesteld. In overleg met VNG-International, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de andere grote steden zal nader besproken worden hoe de wederopbouw concreet en gecoördineerd kan worden uitgevoerd.

Verder zal de gemeente de (Surinaamse) organisaties in Den Haag ondersteunen die initiatieven nemen voor de wederopbouw in het rampgebied. De gemeente zal onder meer via haar website informatie verschaffen over de watersnoodramp en de initiatieven die in de stad ontstaan om hulp te bieden in het rampgebied.