Voorjaarsexpo in De Bakkerij Bergen aan de Maas

BERGEN LB, 20060504 -- Na de succesvolle expositie van fotograaf Teus van der Heiden gaat op vrijdag 12 mei de deur weer open voor een nieuwe expositie. Sinds vorig jaar staat in de voortuin van De Bakkerij uit Bergen aan de Maas het beeld "Die Wächterin" van Hans-Joachim Gramsch (¹ 1993). Er is nu meer werk te zien van deze Duitse kunstenaar. Monique Schep uit Zeist presenteert acryl schilderijen en etsen. De opvallende kruiwagens van Jaap Glandorff uit Gennep zijn interactief.


Hans Joachim Gramsch
Meer dan 20 Jaar is de in 1993 overleden kunstenaar Hans-Joachim Gramsch werkzaam geweest in de Dombauhütte in Xanten. Deze arbeid heeft invloed gehad op zijn vrije werk. Naast het creëren van beeldhouwwerken, beheerste hij de techniek van houtsnede, kopergravure en ets. In De Bakkerij een kleine greep uit het werk van deze bijzondere kunstenaar. Ook met een politieke boodschap.

Monique Schep
11 Jaar geleden is Monique, na haar opleiding aan de kunstacademie en werkzaam te zijn geweest als beroepsfotograaf, op zoek gegaan naar een andere uitingsvorm. Het werd een vrije vorm van etstechnieken. Zij wisselt dit af met schilderijen. De werken in De Bakkerij komen u ongetwijfeld positief tegemoet. De kleurstelling van haar werk heeft een belangrijke invloed op deze beleving.

Jaap Glandorff
Jaap Glandorff maakt houten objecten en meubels. Zijn sculpturale serie kruiwagens is interactief. Tijdens het kruien manifesteren zich nieuwe aspecten. De stoelen zijn gebaseerd op het Mongoolse paardenzadel en zijn naast functioneel ook sierlijk.

Op zondag 28 mei zijn Monique en Jaap ook persoonlijk aanwezig in De Bakkerij. De Bakkerij is geopend, vrijdag 14.00 - 18.00 uur, zaterdag, zon- en feestdagen 11.00 - 18.00 uur. Van 8 juni tot 4 september iedere dag geopend tussen 11.00 - 18.00 uur behalve op woensdag. Culinair Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen is iedere dag mogelijk behalve op maandag. Parkeren op het kerkplein tegenover de kerk, m.u.v. kerkdiensten. Meer informatie: www.bakkerijbergen.nl of telefonisch 0485 340074.



Ingezonden persbericht