Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wereldwijd Forum over Evangelie & Recreatie

ZELHEM - van 12 tot 19 mei wordt er in Nederland het Forum gehouden van Christian Camping International. (CCI). Hier komen ongeveer 60 personen die grote delen van de wereld vertegenwoordigen. Het doel van de CCI is om overal ter wereld te stimuleren dat in kwantitatief en kwalitatief opzicht het evangelie duidelijk wordt gecommuniceerd op plaatsen waar vakantie en evangelie elkaar raken.

In Nederland werd op 13 september 1984 voor het eerst een meeting belegd om te komen tot samenwerking tussen de christelijke recreatiebedrijven. Eerst ging dit onder de vlag van de Zwitserse VCH (Verein Christliche Hospize). Later werd dit VCR (Vriendenkring Christelijke Recreatieondernemers). Deze vereniging sloot zich in 1997 aan bij de wereldwijde CCI (Christian Camping International) De CCI zelf zag het licht voor het eerst in 1950 aan de westkust van de verenigde staten, waar een paar leiders het hoofd bij elkaar staken.

De CCI komt elke 3 a 4 jaar ergens bij elkaar om met elkaar van gedachten te wisselen over het werk binnen het christelijk recreatieproduct op wereldwijde schaal. Heel vaak maken jonge mensen keuzes om Jezus te volgen als ze met elkaar een weekend of een week optrekken buiten het stramien van het dagelijks leven. Het werk bij de organisaties en bedrijven die zijn aangesloten bij de CCI is dan ook bijzonder effectief. De CCI wil graag zo veel mogelijk samen werken met kerken omdat haar dienst een aanvulling is aan hetgeen de kerk kan en wil doen. Het thema van dit is: "Remembering our roots ... building our vision".

Voorgedragen tijdens dit Forum wordt eerder die week als vertegenwoordiger binnen de CCI Executive Committee Gerhard Hobelman, directeur van De Betteld in Zelhem en tevens secretaris van VCR van in Nederland.

Mensen van de pers worden van harte uitgenodigd om gratis de culturele avond bij te wonen op donderdag 18 mei vanaf 18.00 uur tot 22.30 uur. Daar zullen leden van de Nederlandse VCR (lees CCI-NL) aanwezig zijn, alsmede 60 mensen van overal ter wereld. U wordt van harte uitgenodigd tijdens deze avond en in de gelegenheid gesteld om er in uw programma, krant of magazine aandacht aan te schenken. Gert v/d Vijver is deze avond aanwezig als gastheer.

Graag even aanmelden per email. Mail naar: info@vcr.nu Dank u wel.