Nieuw tijdschrift richt zich op rol religie in hedendaagse samenleving

DELFT, 20060509 -- Op 12 mei 2006 wordt het nieuwe tijdschrift Religie & Samenleving gelanceerd tijdens het symposium 'Spiritualiteit en secularisatie' in Kampen. Religie & Samenleving wil een bijdrage leveren aan het actuele debat over de rol van religie in de huidige samenleving. Het biedt een podium aan hen die zich bezig houden met de bestudering van de veranderingen in religie en religieuze organisaties in de Europese samenleving van de laatste twee eeuwen.


Het tijdschrift kiest voor een multidisciplinaire benadering om zo het gesprek tussen de sociale wetenschappen onderling en tussen wetenschap en de samenleving te stimuleren. Vanuit dit brede perspectief wil het beleidsmakers en het geĂŻnteresseerde publiek informeren over de veranderingen in religie in relatie tot de sociale, culturele en historische context.

Religie & Samenleving biedt plaats aan wetenschappelijke en journalistieke bijdragen. Daarbij zal het in de vorm van recensies en signalementen ruime aandacht schenken aan publicaties die op genoemde terreinen verschijnen.

De redactie bestaat uit Stef Adriaenssens, Henri Gooren, Durk Hak, Lammert Gosse Jansma en Erik Sengers. Het tijdschrift wordt uitgegeven in opdracht van Stichting FORCES, die als doelstelling heeft het wetenschappelijk onderzoek naar religieuze en culturele stromingen en bewegingen in Europa te bevorderen.

Het symposium waarop Religie & Samenleving wordt gepresenteerd, handelt over het thema spiritualiteit en secularisatie, waarbij wordt teruggekeken op de veranderingen in de situatie van religie in Nederland en vooruitgeblikt op de toekomstige ontwikkelingen. Verschillende bekende en minder bekende sociale wetenschappers zullen die dag hun onderzoek presenteren.




Uitgeverij Eburon