Echte Helden zingen voor hun sportclub

Finalisten clubliederenfestival strijden 12 mei om de winst

ZWOLLE, 20060510 -- Het Historische Centrum Overijssel organiseert in het kader van de tentoonstelling ´Echte Helden, 100 sport in Overijssel.´ op 12 mei 2006 het clubliederenfestival. Sportclubs uit Overijssel konden hun clublied inleveren bij het HCO. Uit alle inzendingen zijn vier sportclubs gekozen die op 12 mei in de finale staan.


De volgende clubs staan in de finale:

* Sportclub Enschede
* Atletiekclub PEC Zwolle
* Tennisvereniging Slagvaardig uit Deventer
* Voetbalvereniging USV uit Nieuwleusden

Deze sportclubs oefenen op dit moment met een professionele band om op 12 mei goed getraind voor de dag te komen. Ze treffen elkaar in de Geschiedenishal van het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle. Tijdens het optreden in de finale worden de zangers begeleid door een professionele band. Het publiek in de zaal mag meezingen én meestemmen!

Publiek is welkom bij het Historisch Centrum Overijssel, Eikenstraat 20 in Zwolle. Ingang hoek Eikenstraat/ Van Wevelinkhovenstraat. De avond begint om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Toegang is gratis. Reserveren verplicht!

De jury zal samen met het publiek bepalen welke sportvereniging het beste en/of het leukste clublied heeft. De winnaar krijgt een cheque van ¤ 1.000,-.

Kijk op www.historischcentrumoverijssel.nl voor meer informatie.




Historisch Centrum Overijssel