Econosto:

Principe-overeenkomst voor grote order in Russisch hydrokrakerproject

(12/05/06 08:24 CET)

Capelle aan den IJssel, 12 mei 2006 - Koninklijke Econosto N.V., wereldwijd technisch dienstverlener en distributeur van industriële afsluiters (Euronext Amsterdam: ECON), heeft vandaag in Rusland een principe-overeenkomst getekend voor de levering van een complete range afsluiters voor een groot nieuw petrochemisch industrieproject nabij St. Petersburg. De order, ter grootte van enkele tientallen miljoenen dollars, bestrijkt een periode van ruim twee jaar vanaf begin 2007 en heeft betrekking op de bouw van een zogeheten hydrokraker voor een van de grootste Russische oliemaatschappijen. Naar verwachting zal de transactie binnen een aantal weken definitief worden afgerond, waarna meer details over het project worden bekendgemaakt.

Frank van Os, CEO van Econosto, zegt in een eerste reactie op deze ontwikkeling: "Ik ben bijzonder verheugd met het vooruitzicht op het realiseren van een van de grootste orders uit de geschiedenis van Econosto. Het onderstreept de kwaliteit van de producten van onze onderneming en het vertrouwen van de industrie in onze dienstverlening. Daarnaast geeft de order voor dit zeer complexe project aan dat Econosto goed is gepositioneerd om in de komende tijd te kunnen profiteren van de wereldwijd sterk stijgende investeringen in de olie- en gasindustrie."

Profiel Econosto

Koninklijke Econosto Groep, met hoofdvestiging in Capelle aan den IJssel, is wereldwijd actief op het gebied van ontwikkeling, marketing, distributie en service van een compleet programma hoogwaardige afsluiters, appendages, afdichtingen en slangen voor de chemische- en petrochemische industrie, de scheepsbouw, de apparaten- en machinebouw, de verwarming- en airconditioningmarkt en de algemene industrie. Toegevoegde waarde wordt geleverd door ontwikkeling, bewerking en levering van specifiek op klanten en projecten gerichte producten.

De innovatieve, overwegend eigen merk producten als Econosto®, Econ®, Econgraph®, Hofland® en Deltaflex® worden onder stringent toezicht van Econosto volgens specificatie van afnemers en mondiaal geldende eenheidsnormen ontwikkeld, geproduceerd en via de landenorganisaties gedistribueerd in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten.

Met wereldwijd in totaal circa 650 medewerkers (exclusief beëindigde bedrijfsactiviteiten), heeft Econosto een omzetniveau van ruim Eur 160 miljoen.

De gewone aandelen van Econosto zijn sinds 1970 genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam (Tickercode: ECON, Fondscode: 34903).

Source : Koninklijke Econosto