Gemeente Rotterdam


---

Nr. 103
12 mei 2006

Nieuwe directeur Beleid benoemd

Het college van burgemeester en wethouders heeft de heer drs. H. (Henk) de Jong benoemd tot de nieuwe directeur Beleid bij de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam.

Henk de Jong (40) heeft zijn sporen verdiend als adviseur en manager in de organisatieadvieswereld. In zijn meest recente functie was hij directeur van Lysias Consulting Group B.V., een organisatieadviesbureau voor de overheidssector dat hij zelf oprichtte. In die hoedanigheid adviseerde hij bij bestuurlijke en organisatiekundige vraagstukken voor rijksoverheid, provincies, regio's en grote steden op veel verschillende beleidsinhoudelijke thema's. Ook verzorgde hij diverse secretariaten van 'zware' commissies. Zo was hij secretaris van de adviescommissie gebiedsontwikkeling van VROM met als voorzitter Riek Bakker en verschillende visitatiecommissies voor het grotestedenbeleid met Elco Brinkman. Hij leidde het adviesteam Vernieuwing bestuurlijke organisatie Groene Hart. Hij was op verschillende momenten betrokken bij de Schaalsprong Almere (2002/2005). Ook ontwierp hij het debat voor de structuurvisie Den Haag (2005) en trad daarin op als debatleider. In vorige functies was hij onder meer werkzaam bij Berenschot en bij B&A Groep, waar hij als adviseur en onderzoeker betrokken was bij beleids- en organisatieprojecten op de terreinen van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, mobiliteit, sociale zekerheid, veiligheid, energie en economische zaken. Ook op terreinen van binnenlands bestuur, economie, energie en communicatie bracht hij adviezen uit.

Henk de Jong start in zijn functie per 1 september 2006. Hij volgt Hermann Jäger op, die benoemd is tot directeur Reiniging bij Roteb.

noot voor de redactie/