Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VASTNED RETAIL VERSTERKT POSITIE IN MADRID MET NIEUWE ACQUISITIE

Het in Nederland gevestigde pan-Europese vastgoedbeleggingsfonds VastNed Retail versterkt zijn positie in Madrid door de verwerving van een uitbreiding van een winkelcentrum voor in totaal 56.6 miljoen tegen een netto aanvangsrendement van 5,9%.

VastNed Retail heeft een overeenkomst gesloten voor de verwerving van een uitbreiding van een winkelcentrum in de Madrileense regio. Deze uitbreiding zal binnenkort gereed komen en vanaf het vierde kwartaal van 2006 gaan bijdragen aan het direct beleggingsresultaat. Alle units van de uitbreiding van in totaal 20.000 m2 zijn reeds verhuurd aan sterke nationale en internationale retailers zoals Zara, Massimo Dutti, C&A en Hennes & Mauritz. De totale investering bedraagt 56,6 miljoen tegen een netto aanvangsrendement van 5,9%.

Hans Pars, chief investment officer van VastNed Retail: 'Hoewel winkelcentra steeds duurder zijn geworden, biedt deze acquisitie good value for money met gezonde huurgroeiperspectieven. Uitbreidingen van bestaande winkelcentra zijn aantrekkelijk aangezien ze moderne winkelruimte bieden in gebieden die zich reeds bewezen hebben. Gezien de hoogte van de investering zijn we hiermee een flink stuk op weg met ons acquisitieprogramma voor 2006.

Op 19 mei 2006 voor beurs zal VastNed Retail haar cijfers publiceren over het eerste kwartaal 2006. Om tien uur op die dag kan de analisten conference call gevolgd worden als webcast op www.vastned.nl.

Rotterdam, 12 mei 2006
Meer informatie: R.A. van Gerrevink of A.G.H. du Pont (+31 10 2424310).


---- --