Time : 10:03:02
Date : 12 May 2006
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

Is delocalisatie nu een bedreiging of een opportuniteit? Persmededeling K VIV

Persmededeling n.a.v. de lancering van het K VIV-Jaarthema 2006 "Netwerken stimuleren groei!" (op 11 mei bij Alfacam in Lint)

De communicatietechnologie ontwikkelt volop nieuwe toepassingen die voor iedereen nieuwe horizonten opent. Centraal in deze ontwikkelingen staat het begrip "netwerk". Een begrip dat ook breed ingang heeft gevonden in onze samenleving: we spreken minder over vrienden- of kennissenkring, maar steeds meer over een "netwerk". We stellen vast dat wie niet echt tot een netwerk behoort, niet meer mee is.

De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging wil in 2006 met "Netwerken stimuleren groei" het belang van netwerken duidelijk onderstrepen.

"Binnen het netwerkgebeuren zijn computer- en communicatienetwerken op zich niet het einddoel, maar wel wat mensen, bedrijven, organisaties ermee kunnen doen om te bouwen aan onze welvaart en de toekomst van onze regio. We zullen nagaan wat de meest optimale combinatie is van materiële en immateriële netwerken voor de toekomst van onze ingenieurs, en veel breder, voor de toekomst van onze economie. Het staat vast dat de combinatie van materiële en immateriële netwerken heel veel mogelijk maakt en de globalisering van de economie in de hand werkt.
Is deze globalisering nu een bedreiging of een opportuniteit? Het is immers zo dat dubbele netwerken - de combinatie van het snel, efficiënt en wereldwijd kunnen communiceren met een persoonlijk en professioneel netwerk van experten, klanten, bedrijven, collega's, ...
- ook virtuele bedrijven mogelijk maken, waar ontwikkeling, productie en administratieve ondersteuning niet meer op dezelfde locatie moeten gebeuren. Delocalisatie hoeft in die zin geen bedreiging meer te zijn, tenminste als we creatieve ideeën, onderzoek, ontwikkeling en engineering hier in eigen handen kunnen houden, en als we met onze brede culturele bagage marktgericht denken."

De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging is ervan overtuigd dat "netwerken" een opportuniteit zijn voor Vlaanderen. Om dit te illustreren worden er maandelijks activiteiten gepland, die openstaan voor leden, collega's en ook voor bedrijfsvertegenwoordigers, organisaties en overheid. Tijdens de slotmanifestatie in december stellen we het standpunt van de vereniging omtrent "netwerken stimuleren groei!" voor.

U vindt alle info over het initiatief op
www.netwerkenstimulerengroei.be.

ir. Norbert Van Belle, algemeen voorzitter K VIV

Meer weten?
Saskia Poppelier
Communicatieverantwoordelijke K VIV
Tel. 03-260 08 53
saskia.poppelier@kviv.be
buiten de kantooruren: 0498-904 952
www.kviv.be
www.netwerkenstimulerengroei.be

Hans Romaen
Directeur Technologisch Instituut
Tel. 03-260 08 40
directie@ti.kviv.be
www.ti.kviv.be
www.netwerkenstimulerengroei.be

Over de K VIV:
De K VIV werd opgericht in 1928 en verdedigt de belangen van universitaire ingenieurs. De vereniging telt 10.200 individuele leden.
In de loop der jaren is de K VIV uitgegroeid tot een stevig gestructureerde en steeds actievere vereniging die nu ook op Europees vlak een voortrekkersrol speelt. De K VIV is erkend als de Vlaamse vertegenwoordiger van bio- en burgerlijk ingenieurs. De werking steunt op de belangeloze inzet van een duizendtal leden die borg staan voor voortdurende vernieuwing, creativiteit en kwaliteit.

URL: http://www.netwerkenstimulerengroei.be http://www.kviv.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - UK