Provincie Zuid-Holland

Zestien kandidaten voor Korendijk

Zestien kandidaten hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van Korendijk, een gemeente met ruim 11.000 inwoners in de Hoeksche Waard. De sollicitanten - veertien mannen en twee vrouwen - variëren in de leeftijd van 35 tot 59 jaar. Vier van hen zijn lid van het CDA, vier van de SGP, drie van de VVD, twee van D66, twee van ChristenUnie en één kandidaat is partijloos. Onder de sollicitanten bevindt zich één burgemeester. Acht kandidaten zijn wethouder in een gemeente of hebben deze functie eerder vervuld. De overige zeven kandidaten hebben een andere functie binnen de overheid of in het bedrijfsleven.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, voert de komende weken gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Korendijk. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de raad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting in september 2006 twee kandidaten voordragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het burgemeestersambt van Korendijk werd per 1 maart 2001 vacant door het vertrek van de heer B. Kolbach. Sinds 1 april 2001 wordt de functie waargenomen door de heer dr. G.J. Fleers. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting in november 2006 in functie treden.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22