Ingezonden persbericht


World Congress on Information Technology 2010 in Amsterdam

ICT~Office haalt grootste wereldwijde IT-conferentie naar Nederland

Austin (Texas), Woerden, 12 mei 2006

ICT~Office heeft, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Amsterdam, het bid gewonnen om in 2010 het World Congress on Information Technology (WCIT) te organiseren in Amsterdam. WCIT is het grootste en belangrijkste internationale IT-forum in de wereld. Het evenement, dat elke twee jaar wordt gehouden, brengt wereldleiders uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap bij elkaar.

Op 2 mei 2006 spraken de leden van de mondiale IT-branchevereniging WITSA (World Information Technology and Services Alliance) hun voorkeur uit voor het voorstel uit Nederland, dat het thema Challenges of Change heeft. Daarmee liet Nederland sterke kandidaat-steden als Hong Kong en St. Petersburg achter zich. Op 4 mei 2006 is tijdens een persconferentie in Austin, Texas, het succesvolle bid van ICT~Office bekend gemaakt door George Newstrom, voorzitter van WITSA.

ICT~Office is zeer verheugd om in 2010 de top van de internationale ICT-sector in Nederland welkom te mogen heten. Sylvia Roelofs, algemeen directeur ICT~Office: "Het is een enorme eer om in 2010 zo'n prestigieus evenement te mogen organiseren. Nederland is hard aan het werk om zijn innovatief vermogen een positieve en krachtige impuls te geven. Dit past ook bij de Europese ambities zoals verwoord in het i2010 actieplan. WCIT 2010 biedt een excellente mogelijkheid om de kracht van Nederland te tonen aan een wereldwijd publiek".

Lodewijk Asscher, wethouder Economische Zaken, Gemeente Amsterdam: "Het is geweldig dat dit congres naar Amsterdam komt. Amsterdam zal een week lang het podium zijn voor alle belangrijke nationale en internationale spelers op het gebied van ICT. Dit past heel goed bij de ambitie van Amsterdam Topstad; een stad waar bedrijven op het gebied van ICT maar ook internationale experts zich kunnen vestigen."

De 15de editie van het WCIT vond vorige week plaats in Austin, Texas (www.wcit2006.org). De meer dan 2000 aanwezigen hoorden daar onder meer sprekers als Colin Powell (voormalig minister van buitenlandse zaken van de VS), Michael Dell (CEO Dell), Steve Ballmer (CEO Microsoft) en prof. C.K. Prahalad. In 2008 wordt het congres gehouden in Kuala Lumpur, Maleisië.

The World Information Technology and Services Alliance (WITSA) is een consortium van IT-brancheverenigingen uit meer dan 80 economieën wereldwijd, die gezamenlijk meer dan 90% van de totale IT- markt vertegenwoordigen.

ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Office- en Internetbedrijven in Nederland. ICT~Office behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die E 30 miljard omzet en 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Office sector. Voor meer informatie www.ictoffice.nl.

Noot aan de redactie (