Digitale Gemeente Houten

Turbobroers op bezoek

vrijdag 12 mei 2006 - Bron: Trefpunt (Léon van Zijl)

HOUTEN De gymzalen van enkele Houtense scholen worden half mei omgetoverd tot theaterzaal. De kinderen van de groepen 3 en 4 krijgen dan de Turbobroers op bezoek: een theatervoorstelling waarbij Kunst Centraal leerlingen laat kennismaken met theaterkunst.

Fleur en Annabel moeten eigenlijk op woensdagmiddag naar ballet, maar ballet is zo netjes en zo saai. Er zijn veel interessanter dingen om te doen: karate, boksen, motorcrossen, judo of in een grote, afgedankte vrachtwagen klimmen! Vandaag gaan ze dat doen, echt doen. Als ze eenmaal in die stoere, grote vrachtwagen zitten, is er geen weg meer terug. Dan begint het avontuur. Spannend! Ze worden Turbobroers: in een voorstelling met snelle actie, humor, vriendschap, ontroering en DJ Felix

Kunstmenu
De provinciale stichting Kunst Centraal zorgt ervoor dat ieder leerling tijdens de schoolperiode kennis maakt theater, dans, muziek, beeldende kunst, film en literatuur. Dit programma wordt aangevuld met een educatief pakket: introductiebijeenkomsten voor leerkrachten en lesmateriaal voor de leerlingen. In januari kregen enkele Houtense scholen de Turbobroers al op bezoek, nu zijn leerlingen van Klavertje Vier, de Heilige Familieschool, De Vlinder en De Plantage aan de beurt. Turbobroers wordt gespeeld door Opslag voor cacao een zeer succesvol duo dat zich richt op jeugdtheater. Niekie van den Berg en Annemieke Zwierenga onderscheiden zich door humor, toegankelijkheid en interactie met het publiek.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).