Digitale Gemeente Houten

Recreantenteam softbal een feit

vrijdag 12 mei 2006 - Bron: Honk- en softbalvereniging Houten Dragons

Maandagavond vond de officiële start van het recreantenteam plaats. De eerste training was een succes.

Acht mensen hadden zich aangemeld en vol enthousiasme werd, na een woordje van het bestuur, gevraagd of de kantine toch wel open bleef. De toon was gezet: dit wordt een gezellig team!

Na een klein rondje langs de slagkooi als warmlooprondje werd gestart met het oefenen van het gooien en vangen. Zelfs de sloot bleek een bal te kunnen vangen, maar deze werd er weer netjes uitgehaald. De dames maakte in de slagkooi kennis met een tossbal en de heren mochten proberen op een geworpen bal te slaan. De deelnemers hadden al snel de smaak te pakken en het werd een leuke training. De avond eindigde op het 'echte' veld, waar ook nog even werd getraind.

Een paar deelnemers hadden aan het einde van de training lichte spierpijn, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Er werd vooral teruggekeken op een gezellige en leerzame maandagavond. Wie dinsdag op het veld was, kwam een aantal kersverse recreanten tegen in de hoedanigheid van ouder. Voor hen bood de oprichting van het recreantenteam uitkomst om op een laagdrempelige manier ook een balletje te kunnen slaan.

De kersverse recreanten die gestart zijn met de proeftrainingen zijn: Angelique van Holst, Fred Perquin, Roberto Hulsdouw, Hans Holterman, Marcus de Greef, Dick Zomer, Gertie Grotenhuis en Petra Logtenberg.

Aanmelden voor dit team kan nog steeds. Er kan 3x gratis worden meegetraind.
Lees meer over deelname en inschrijving.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).