Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB's Information Access Solutions de kracht achter online digitaal archief van de Amerikaanse National Agricultural Library

Digitaal archief van Amerikaanse National Agricultural Library biedt eenvoudige toegang tot de volledige tekst van vele publicaties van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw

Amsterdam, 12 mei 2006 - ZyLAB - een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions - heeft, in samenwerking met Systems Integration Group, een geavanceerde online oplossing voor het opvragen van informatie ontwikkeld voor de Amerikaanse National Agricultural Library (NAL). Met ZyLAB's ZyIMAGE-systeem kunnen openbare documenten van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (United States Department of Agriculture, ofwel USDA) in het NAL-archief op de volledige tekst worden doorzocht. De nieuwe site is beschikbaar via http://naldr.nal.usda.gov/

"We hebben samen met ZyLAB een systeem gecreëerd dat onze oorspronkelijke visie en verwachtingen overstijgt", aldus Carol Ditzler, hoofd van de Collection Services Branch bij de NAL. "Ze hebben een systeem gebouwd dat is geïntegreerd in onze bestaande architectuur, zodat onze catalogus (AGRICOLA) aan de volledige tekst in het archief is gekoppeld en gebruikers snel informatie kunnen vinden. Het is van belang dat USDA-publicaties in een archief staan dat veilig is en van een open format gebruik maakt, zodat ook toekomstige generaties de informatie kunnen inzien. Online toegang tot een deel van de USDA-publicaties kost nu nog slechts een paar keer klikken met de muis!"

Het NAL-archief benut het ZyIMAGE-systeem, inclusief verwerking van OCR (Optical Character Recognition), voor het omzetten van gegevens naar doorzoekbare tekst en een web interface voor het tonen, printen en downloaden van documenten. ZyIMAGE vergemakkelijkt het zoeken in het archief met de volgende mogelijkheden:


· Na het scannen en verwerken van documenten zijn deze doorzoekbaar op de volledige tekst. De gevonden hits worden gemarkeerd in de tekst.


· Gebruikers kunnen informatie zoeken via een eenvoudige zoekopdracht, geavanceerde zoekopdracht, publicatielijst of een inhoudsopgave. Informatie en voorbeelden van elk van deze zoekmogelijkheden zijn te vinden via http://naldr.nal.usda.gov/NALWeb/Help.htm#agricola


· De afbeeldingsbestanden worden gecomprimeerd voor het snel inzien via het web. De eerste pagina wordt geladen, waarna de gebruiker kan kiezen tussen het bekijken van de complete publicatie of alleen een artikel eruit.


· Er is een print/download-optie om de afbeeldingen te converteren naar het veelgebruikte Portable Document Format (PDF).

"Door ZyLAB's efficiënte zoek- en vindmogelijkheden en open technologie voor bestandsbeheer, was ik ervan overtuigd dat de oplossing aan functie-eisen van de NAL zou voldoen en dat de lange-termijn belangen van de organisatie veilig zouden zijn", aldus Dan Pence, Vice President, Document and Imaging Services bij Systems Integration Group. "De succesvolle implementatie van dit digitale archief weerspiegelt het teamwork en het solide product dat ZyLAB heeft bijgedragen aan dit project."

Het NAL-archief bevat een grote variëteit aan publicaties die door de NAL zijn gedigitaliseerd. Een voorbeeld is het 'Yearbook of the United States Department of Agriculture', dat van 1864 tot 1992 is verschenen. Het Yearbook biedt statistische informatie en uitgebreide onderzoeken naar landbouw-gerelateerde onderwerpen en ging in latere edities ook in op meer populaire onderwerpen voor zowel lezers in steden als op het platteland. De edities van 1894 tot 1914 zijn reeds beschikbaar in het digitale archief en de resterende edities worden in de loop van dit jaar toegevoegd. Er worden voortdurend nieuwe publicaties toegevoegd aan het archief. De 'spotlights'-sectie van de homepage toont informatie over onlangs toegevoegd materiaal.

"Het is altijd spannend om deel uit te maken van een initiatief waardoor historische informatie beschikbaar wordt voor het grote publiek, zoals het NAL-archief", aldus Johannes Scholtes, algemeen directeur bij ZyLAB. "Dit is het tweede omvangrijke archief van een grote overheidsinstantie in acht maanden dat we online beschikbaar hebben gemaakt. ZyLAB biedt overheidsorganisaties een oplossing waarvan zowel interne als externe gebruikers optimaal gebruik kunnen maken."

Medio 2005 implementeerde ZyLAB een soortgelijke oplossing voor het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA). Deze organisatie werkte samen met ZyLAB aan het verbeteren van het National Environmental Publications Information System (NEPIS), dat gebruikers helpt bij het vinden van informatie in meer dan 11.000 EPA-documenten met in totaal ruim een miljoen pagina's. De site is te vinden op http://nepis.epa.gov

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Information Access Solutions die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.