Time : 12:05:32
Date : 12 May 2006
Sender Name: Unie Vrijzinnige Verenigingen

Haat zaaien is geweld oogsten. De Unie Vrijzinnige Verenigingen betuigt haar medeleven.

Haat zaaien is geweld oogsten.
De Unie Vrijzinnige Verenigingen betuigt haar medeleven.

Het hoofd koel houden wanneer op toch wel korte tijd een jongen wordt vermoord in Brussel, twee mensen zwaar aangevallen worden te Brugge en een gewapende jongeman een vrouw verwondt en een peutertje en haar oppas vermoordt... Het is niet evident. Het doek valt opnieuw en alweer blijft het publiek verweesd achter. Aan zijn stoel genageld door de tragedie die zich zojuist voor zijn ogen heeft afgespeeld.

Voor de zoveelste keer zitten we met de handen in de haren en moeten we toegeven dat alle woorden tekort schieten. En het is maar normaal ook dat onze samenleving verstomt bij het aanschouwen van zulke laaghartige moorden. Want iemand die zich daartoe laat verleiden, stelt zich buiten de beschaving.

Het is niet de schuld van DE OVERHEID, het is niet de schuld van DE PERS, het is niet de schuld van DE OUDERS, het is wel de schuld van EEN SAMENLEVING IN HAAR TOTALITEIT.

Wanneer in een samenleving haat wordt gezaaid, dan oogst je geweld. Willen we dit doorbreken, is het aangewezen in de eerste plaats bij onszelf te beginnen, dat we ons respectvol en verdraagzaam opstellen ten aanzien van zij die anders zijn of denken dan wij, op de werkvloer, in de straat, thuis, op school, onder vrienden... Dit is geen gemakkelijke taak. Neen, het is een opdracht die meer dan ooit van ons verlangt dat we met onze idealen in de hand ten strijde trekken tegen elk vorm van onrecht.

Sonja Eggerickx
Voorzitter Unie Vrijzinnige Verenigingen
Brand Whitlocklaan 87
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Tel. 02/735 81 92
Fax 02/735 81 66
Email: cmd.federaal@uvv.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL