Ingezonden persbericht


DNVPR002NL0506

Henrik O. Madsen nieuwe CEO van DNV

Rotterdam, 12 mei 2006 - Henrik O. Madsen, die per 8 mei de nieuwe CEO van Det Norske Veritas (DNV) is, heeft wijzigingen in zowel Business Areas als het hoogste management aangekondigd. Zo zal vanaf 1 januari 2007 de nieuwe ICT Risk Management Business Area operationeel zijn. Ook heeft hij vijf nieuwe bestuursleden aangesteld. Tor E. Svensen, Chief Operating Officer (COO) van DNV Maritime, zal naast zijn huidige functie de taak van plaatsvervangend CEO op zich nemen.

"Ik wil door middel van de nieuwe Business Area (BA) ICT Risk Management diensten ontwikkelen en leveren, die de expertise van DNV op het gebied van risicobeheer gebruiken om oplossingen te creëren voor de bedrijfs- en veiligheidskritieke IT-systemen en ICT-strategieën van onze klanten," vertelt Henrik O. Madsen. "We hebben een energieke, professionele omgeving nodig, waarin onze focus op risicobeheering voor ICT-beheer verder wordt ontwikkeld en snel op de markt kan worden gebracht. Wij zijn actief bezig met acquisitie op dit gebied, zoals die van het in Hamburg gevestigde Tireno in januari 2006, het in Utrecht gevestigde CIBIT in mei 2006 en het volledig in eigendom krijgen van Q-Labs," zegt Henrik O. Madsen

DNV Maritime: kwaliteitsdiensten
Bij DNV Maritime zullen geen belangrijke strategiewijzigingen plaatsvinden en deze BA staat onder leiding van Tor E. Svensen als Chief Operating Officer (COO). Het activiteitenniveau van DNV Maritime is op basis van het kwaliteitsmerk, een goede marktpositie en de gezonde financiële prestaties zeer hoog. De bedrijfseenheid richt zich op het leveren van diensten van hoogstaande kwaliteit. Tor E. Svensen zal daarnaast de verantwoording op zich nemen als plaatsvervangend CEO.

Nieuwe Business Area - DNV Energy
DNV Energy is een nieuwe BA die zich richt op olie- en gasmaatschappijen in zowel toeleverings- en distributie sectoren, elektriciteitsproducenten, pijpleidingbedrijven, verwerkingsindustrieën en zowel onderaannemers en leveranciers, als investeerders en autoriteiten. Remi Eriksen van DNV Consulting is de nieuwe COO. DNV Energy zal gedurende de komende periode aanzienlijk groeien. Activiteiten in Arctische gebieden, zonne- en windenergie, en vermindering van uitstoot van broeikasgas zijn prioriteiten op het gebied van milieu.

DNV Industry - verdere ontwikkelingen
DNV Industry is een BA die diensten levert op het gebied van certificering, beoordeling en risicobeheersing en staat onder leiding van COO Peter Bjerager, afkomstig van Corporate Technology. DNV Industry zal zich op twee kerngebieden concentreren: handhaving en verdere ontwikkeling van de positie van DNV als een van de drie prominente Conformity Assessement Bodies (certificatie instellingen) ter wereld, en het ontwikkelen van een of twee industriële sectoren voor nieuwe afzonderlijke BA voor DNV.

DNV ICT Risk Management
DNV ICT Risk Management is een nieuwe BA die DNV in staat stelt hoge prioriteit te geven aan integriteit en betrouwbaarheid van bedrijfs- en veiligheidskritieke IT-systemen en software. DNV ICT Risk Management staat onder leiding van COO Annie Combelles, die thans CEO van Q-labs is. In de beginfase zal de BA zich concentreren op West-Europa, maar de eerste vestiging in China is gepland gedurende de tweede helft van 2006.

Corporate staffuncties versterkt
Financiën, Juridische Zaken en 'Process Excellence' zijn de hoofdverantwoordelijkheden voor de nieuwe Chief Financial Officer (CFO), Jostein Furnes, van DNV Maritime. Als CFO zal hij zich voornamelijk bezighouden met het faciliteren van groei en de ontwikkeling van 'process excellence'. Jostein Furnes' verantwoordelijkheidsgebied betreft o.a. financiën, controllership, 'process excellence', juridische zaken, IT-systemen en -diensten, en bedrijfsrisicobeheer.

Human Resources, Competence en SHE staan onder leiding van Cecilie B. Heuch van DNV Learning. Het vinden van talent is één van de belangrijkste factoren voor toekomstige groei. Hierom zullen Cecilie B. Heuch en haar medewerkers zich meer concentreren op het aantrekken en behouden van getalenteerd personeel.

DNV is een onafhankelijke, zelfstandige stichting waarvan het hoofdkantoor in Oslo (Noorwegen) is gevestigd. De stichting is wereldwijd vertegenwoordigd via 5.800 medewerkers in 300 kantoren in ruim 100 landen. DNV heeft als stichting geen aandeelhouders en kan zich op de markt als onafhankelijke instantie presenteren. DNV is in 1864 opgericht en heeft als doelstelling 'de bescherming van het leven, bezit en het milieu'. De stichting is internationaal in meerdere bedrijfstakken actief, heeft een sterke marktpositie en een groot aantal klanten binnen sectoren als de zeevaart (DNV is een van 's werelds grootste classificatie-instanties), olie & gas en de verwerkingsindustrie. DNV is een van 's werelds grootste certificatie-/registratie-instellingen en biedt een allesomvattend programma op het gebied van managementsysteemcertificatie. Met ruim 50.000 wereldwijd verstrekte certificaten roept het begrip 'DNV-gecertificeerd' het beeld op van een organisatie waar veiligheid, kwaliteit en milieumanagement hoog in het vaandel staat. Kijk voor meer informatie op www.dnv.nl.

Neem voor redactionele informatie contact op met:
DNV Certification EMG
Dietmar Laske Tessa Vroegop
Tel. +31 10 29 22 740 Tel. + 31 164 317 013
Fax. +31 10 49 79 870 Fax. +31 164 317 039
E-mail: dietmar.laske@dnv.com E-mail: tvroegop@emg.nl

Henrik O. Madsen, die per 8 mei de nieuwe CEO van Det Norske Veritas (DNV) is, heeft wijzigingen in zowel de Business Areas als het hoogste management aangekondigd. Zo zal vanaf 1 januari 2007 de nieuwe ICT Risk Management Business Area operationeel zijn. (Foto DNV, DNVPR002)

Dit persbericht en bijbehorende foto kunt u downloaden van www.PressReleaseFinder.com.
Of u kunt contact opnemen met Tessa Vroegop
(tvroegop@emg.nl, +31 164 317 013)
-----------------------
DNV press release
May/ 12/2006



Ingezonden persbericht